mal
Ce m-am mai distrat ieri impreuna cu ai mei facand "tortuletul" inimioara de mamaliga cu ochi de ou :))) :D :D ( pe care[apropo] , il prefer celor imbracate in pasta de zahar, fie ele cat de cochete si chiar poleite cu aur, dar de gustul carora mi-e greata [la propriu ].....bleeah !
Initial am hotarat sa pregatesc pentru pranz o tochitura ...cu mamaliga simpla , insa pe parcursul "emisiunii" ne-a apucat cheful de joaca.
Asa ca ...am fiert mamaliga, am transferat-o in tava inimioara unsa cu unt....am lasat-o sa se stampere un pic si sa faca pojghita.:D
Apoi i-am "decupat" ochi si gura , indepartand cu lingura surplusul de mamaliga.
In "craterele" formate am spart cate un ou, apoi am mutat tava in cuptorul incalzit pentru cca 10 minute. (poate chiar mai putin )
Cand am vazut ca incep sa se coaguleze ouale, am oprit cuptorul, lasand tava inauntru .
Odata scoasa mamaliga din cuptor a inceput nebunia :)))))
I-am rujat buzele cu ketchup...i-am pus nas de ardei rosu iute , apoi l-am schimbat cu unul de castravete acru...i-am pus pe ochi banuti de felie de castravete :)))))))))))) , i-am facut freza cu branza rasa :D :D :D :)) si binenteles, i-am facut o droaie de poze :))))))))))))
Ne-am oprit doar de teama ca se raceste si n-o sa ne mai placa s-o mancam :)))).
Langa ochioasa am facut o tochitura, asa cum mi-am propus...
reteta e cea de aici :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/10/tochitura-cu-mamaliguta.html
insa de data asta am pus carnat afumat facut din porcul socrilor.
Bun...prea bun ! :)) Raritate acest carnat, de aceea il pretuiesc :).
Va lasa sa va delectati cu pozele si va urez sa aveti o zi macar pe jumatate de faina ca a noastra , de ieri :) :))
tochitura....am preferat s-o fac in tigaie de fonta...gustul e incomparabil mai bun ca in alte oale (si ulcele ;))))) )
A, sa nu uit...am vrut sa va mai spun ca puteti manca mamaliga ochioasa si fara tochitura, doar cu ceva branza rasa ...sau smantana sau branza de burduf....sau ...va mai vine si voua vreo idee :)
Incercati ! :)
Tags:
aperitive
,
MAMALIGA
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Foarte simpatica mamaliga ta. Referitor la torturile cu pasta de zahar, am aceeasi parereca si tine. Sunt frumoase, nimic de zis, dar gustul e oribil.
RăspundețiȘtergereCrisina :) merci !
Ștergeredespre pasta de zahar ...multi habar n-au ce comanda si ce mananca :)