Am obiceiul sa coc paine in casa. Paine fara framantare ;)
(linkul o sa va duca la reteta : )
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/03/paine-alba-rotundaby-adriana.html
Deseori rup cate o bucatica din aluat si o intrebuintez la cu totul altceva, ca sa nu ma plictisesc pana creste painea .
Ieri am facut cornuri umplute cu branza de capra & brie , salam uscat frantuzesc si dulceata de ceapa.
Cum va spun , am rupt putin aluat ( initial am facut aluat din 800 g de faina, sa zicem ca am folosit cam jumatate pentru cornuri. va spun asta ca sa va faceti o idee. ) si l-am intins intr-o foaie rotunda.
L-am impartit in opt...
mi-am pregatit umplutura : branza de capra si salam uscat frantuzesc
am scos din frigider o cutie cu dulceata de ceapa- mereu am rezerve ;)
(linkul va duce catre reteta ;) )
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/dulceata-de-ceapa-rosie-cu-aroma-de.html
am pus umplutura pe bucatile de aluat
am rulat incepand cu partea lata ...
Le-am uns si pe acestea cu ulei, apoi le-am presarat cu sare de mare/ piper negru/ oregano / chimen.
Le-am lasat sa mai creasca in tava cca 20 de minute, apoi le-am copt la 190* cca 30 de minute.
Tare ne-au mai placut. :)
Au fost minunate. N-au avut viata prea lunga , rezistand eroic doar sedintei foto :).
Tags: aperitive , CORNURI , cornuri cu branza , mic dejun
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :