Placintele cu aluat fraged sunt slabiciunea mea.
Cu umpluturi sarate sau dulci, rar se intampla sa treaca o saptamana fara sa execut una :)).
Pe aceasta, cu vinete si alte alea, am facut-o acum mai bine de o luna .
Am pus-o " in straita" s-o avem drept merinde in drum spre mare.
A facut ravagii atunci cand le-am aratat-o prietenilor de pe FB. Evident mi s-a cerut reteta.
Cu mare intarziere o postez astazi si sper ca ma veti ierta :).
ALUAT :
300g faina
150g unt rece
5 linguri de ulei
2 galbenusuri de ou
jumatate de lingurita de sare
apa rece in caz ca trebuie completat la aluat.
Din ingredientele de mai sus se face un aluat.
Daca constatati ca nu se leaga , adaugati cate putina apa rece pana reusiti sa incorporati toata faina si obtineti un aluat sfaramicios, insa suficient de legat cat sa poata fi lucrat.
Intindeti-l intr-o foaie cu ajutorul sucitorului , pe masa infainata, apoi asezati-l in forma de tarta/ placinta.
Dati aluatul la frigider pana pregatiti umplutura.
Inainte sa puneti umplutura pe el, impungeti-l cu furculita din loc in loc .
UMPLUTURA :
dulceata de ceapa
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/dulceata-de-ceapa-rosie-cu-aroma-de.html
o vanata de marime medie
un gogosar mare
albusurile ramase de la aluat
cascaval sau mozzarella- 200 g
sare/ piper/ oregano
Mai intai intindeti peste aluat dulceta de ceapa...cantitatea o hotarati voi :).
Taiati vanata cubulete si gogosarul in feliute.
Caliti-le intr-o tigaie cu 5-6 linguri de ulei si putina sare pana se inmoaie ...cca 5 minute.
Transferati-le intr-un castron si adaugati albusurile + piper si sare daca mai este nevoie. Omogenizati, apoi puneti amestecul peste dulceta de ceapa .
Taiati cubulete 200 g de cascaval sau mozzarella si repartizati-le peste umplutura
Deasupra presarati oregano uscat...in cantitatea dorita.
Coaceti placinta la 190*...45-50 de minute sau pana cand constatati ca este coapta.
Serviti calda sau rece... simpla sau in compania unui sos sau a unei salate...
e prea buna , veti vedea ;)
FITI BINECUVANTATI ! :) Tags: aperitive , placinta cu vinete , PLACINTA-SARATA
a fost o nebunie de aroma si savoare ! pentru cina sau mic dejun alaturi de un ceai e minunata . as dori sa te intreb cat timp rezista la frigider ceapa caramelizata ? nu am folosit-o toata . multumesc
RăspundețiȘtergereCa orice dulceata ,e destul de rezistenta.
ȘtergereAm un borcan de anul trecut si inca e ok.
multumesc ;)
RăspundețiȘtergere