TIRAMISU TOMNATIC

mal



Daca va plac merele coapte, asa cum  imi plac mie, o sa va doriti cu disperare sa faceti acest desert.
Puteti sa-l folositi drept pretext ca sa-i implicati si pe copilasi in prepararea lui....cui nu-i place sa se joace cu mere, prune ..etc....etc ?! :D
In plus se face simplu, iar cat timp se vor coace  merele,  casa voastra va mirosi a rai ;)


Asadar...

...spalati ci curatati de coaja si cotoare 12 mere mai micute ( cat sa incapa in forma voastra de muffins )



...puneti bucatele de unt si cate o lingura buna de zahar in fiecare adancitura a tavi, apoi puneti si merele....


...iar  in locul cotoarelor musai trebuiesc puse  prune uscate/afumate   ;) 2-3 , cate incap :)


Coaceti merele la 200 * cca 20-30 de minute sau pana constatati ca s-au copt.

Intre timp luati o tava rotunda in care asezati un rand de piscoturi bine insiropate in cafeaua voastra preferata ( poate sa fie si solubila )



Cand sunt coapte  merele , le repartizati deasupra piscoturilor.
Puteti sa scoateti din mere cateva  prune si sa le asezati printre . Daca lasati cate o pruna in fiecare mar e suficient. ;)

Veti constata ca pe timpul coacerii, zaharul si untul s-au topit si impreuna cu sucul lasat de mere s-au transformat intr-un delicios caramel.
Cu acest caramel stropiti merele si piscoturile ...mare atentie sa nu-l risipiti , pentru ca e pretios ;).


Lasati merele sa se raceasca bine.

Bateti 600 ml frisca NATURALA  cu 2-3 linguri de zahar vanilat  si un plic de intaritor si asezati-o peste merele coapte.


Pudrati cu cacao si putina scortisoara.



Dupa jumatate de ora de stat la frigider se poate servi ;).

Multumesc fetelor de pe FB pentru ca m-au ajutat sa aleg numele desertului!  Am combinat cele doua sugestii si a rezultat ceea ce vedeti in titlu :).

FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags: , , , ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :