TELEMEA DE OI MARINATA

mal
 Stiu ca va uitati cu jind (ca si mine de altfel ) la diferite alimente din raft si v-ati dori  sa le puteti pune in cos, insa cand vedeti pretul o lasati...pe data viitoare.
Unul din acele alimente greu accesibile (nu pentru toata lumea, insa eu pentru cei care se uita la pret scriu  ;)  ), este si aceasta branza marinata.
In magazine gasim in general feta marinata in ulei de masline cu diverse arome...eu am incercat sa marinez telemea de oi in ulei de floarea soarelui, cu aromele alese de mine  si bine am facut. :)
 Am iesit ieftin si m-am bucurat de rezultat vreme de multe...retete.
Am servit-o ca atare, cu omlete, pe tartine, in senviciuri...cu paste....etc... o sa va  arat pe rand "retetele":)

 Hai sa va spun cum sa marinati branza mai intai :
aveti nevoie de borcane curate, branza de oi sarata (capra, vaca, chiar si feta )...ulei de floarea soarelui...boabe de piper negru, foi de dafin, ardei iute (optional) ...ierburi italiene (se gasesc in magazine la condimente )...sau ce alta aroma vreti voi :).
Taiati branza cubulete (sau dupa dorinta) o asezati in borcan impreuna cu condimentele (dupa imaginatie) si turnati uleiul peste ...trebuie sa acopere bine branza.
Ii puneti capacul si o lasati in camara ...o luna buna :)
Dupa ce trece vremea va puteti bucura de propria branza marinata ...si credeti-ma , o veti ignora pe cea din magazine, chiar daca e la promotie :) :D
  Incercati !
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comentarii :

  1. criscris-reteta este minunata! Recomand cu caldura a fi incercata de catre fiecare amator de branzeturi. Eu o prepar de cca 2 ani. Am primit reteta de la o cunostiinta stabilita in Grecia.Am realizat-o cu orice tip de telemea care am avut-o prin casa si tot cu ulei de floarea soarelui.Nici un mofturos nu a refuzar-o pana acum!
    Din reteta ta am sa iau niste idei privind condimentarea.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt un bucătar "vechi" dar habar n-am avut de telemea murată. Am găsit în frigider o bucată de telemea şi voi incerca.
    Este cam uscată dar o s-o "recondiţionez".
    Sunt curios de rezultat.
    La mulţi ani!
    http://arta-culinara-romaneasca.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :