FOCACCIA

mal

Este putin impropriu titlul postarii, deoarece aceasta nu este o focaccia facuta dupa reteta originala.
Ieri am facut paine de casa  ( dintr-un kg de faina alba 000/ un pliculet de drojdie uscata/ 1 lingura zahar/ 2 lingurite rase de sare si apa calda  cat cuprinde, cca 500-600 ml )
Pentru ca ne era pofta si foame, am rupt din aluatul de paine  dospit o bucatica (cam o treime ).....l-am framantat cu cateva linguri de ulei de masline si  l-am asezat, intinzandu-l cu mana unsa ,  intr-o tava dreptunghiulara  unsa tot cu ulei de masline. :)
Am presarat deasupra putin oregano uscat....am lasat aluatul sa mai creasca 15-20 de minute in tava, apoi am pus-o in cuptorul incins la 180*.
In maxim 20 de minute a foat coapta:). La final arata exact cum o vedeti in poze :).

In timp ca faceam aceasta "focaccia" mi-am amintit ca si bunica  mea, din partea tatalui facea o paine asemanatoare, insa fara drojdie, pe care o numea "POGACIE ".
Bunica o cocea pe vatra, in jaratic .
M-am bucurat sa-mi amintesc un asemenea moment...parca o vad  si acum pe maica Ana cum ducea tavile cu pogacie la vatra.
Pretioase amintiri, mai ales ca maica Ana a plecat dintre noi cand eu aveam doar 9 ani :( .

Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii :

daca doriti sa comentati :