CEAI DE CEAPA , NUCI SI SCORTISOARA PENTRU TUSE SI RACEALA

mal



Din categoria " beau orice, numa sa-mi faca bine " azi pe tapet - minunatul ceai de ceapa.
Leacul mamei  si al bunicii revine in actualitate cand virusii bantuie, medicamentele sunt inutile si doctorii nu s-au intors din vacanta de sarbatori :D.

Nici nu-i mare bataie de cap sa-l faci, mai ales ca i-am gasit nasul....adica i-am adaugat un baton de scortisoara , care inhiba gustul de ceapa si il face de-a dreptul savuros.
Iata toate ingredientele :
-o cepa mare rosie sau alba ( eu am pus rosie) ...spalata bine si taiata felii cu tot cu foite.
- 10 nuci cu tot cu coaja...bine spalate si apoi crapate
- 1 baton de scortisoara
- 2 litri de apa rece



Iar pentru servit :
-2 cm de radacina de ginger/ ghimbir proaspat, curatat si dat pe razatoarea mica
-2 lingurite de miere
Se amesteca in momentul in care se pune oala cu ceaiul la foc. Pastrati amestecul acoperit pana in momentul in care beti ceaiul.




Cum ziceam , dupa ce ati pregatit cele trebuincioase, adaugati apa peste ceapa / nuci si scortisoara si puneti oala pe foc.
Lasati-o sa fiarba acoperita .
In momentul in care incepe sa clocoteasca, puneti capacul putin intr-o parte , reduceti focul si stati cu ochii pe ceas.
15 minute trebuie sa fiarba licoarea!

Opriti focul, puneti capacul la loc pe oala si lasati totul la infuzat inca 30 de minute.

Acum puteti bea linistiti ceaiul, dupa ce il turnati peste mierea cu ghimbir .
Daca va incurca razatura, puteti sa-l strecurati.

Incercati pe cat posibil sa nu puneti mierea in ceaiul prea fierbinte, specialistii zic ca devine toxica...ma rog, eu sunt de alta parere  :).
Pe tema asta am gasit un articol foarte bun  la"  bucar maniac " , pe care l-am preluat cu acordul lui si o sa va invit sa-l cititi :
http://www.bucatarmaniac.ro/2014/01/mierea-devine-toxica-daca-o-incalzim.html

Daca aveti gatul iritat, evitati sa adaugati suc de lamaie, o sa va irite si mai tare -asta va spun din experienta proprie. ;)

Sanatate maxima ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comentarii :

  1. L-am incercat si e gretos!Sunt in prima zi de cand il incerc deci nu stiu daca este folositor,desi cred ca da!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un mar taiat in patru ii schimba putin gustul....va semana cu un compot,sanatate!

      Ștergere
  2. L-am incercat si e gretos!Sunt in prima zi de cand il incerc deci nu stiu daca este folositor,desi cred ca da!

    RăspundețiȘtergere
  3. E maxim de gretos, dar eficient. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetita mea de 3 ani si 6luni il adore. De vineri a luat o raceala foarte rea urmata de tusa tot rea. duminica am cautat pe internet ceva ceaiuri pt. tuse (numi place sai dau medicamente ) si am preparat acesta bea cate 5 cani pe zi...multumesc pt postare si multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu ceaiul de ceapa (fara nuci insa) dupa reteta ta si intr-adevar scortisoara si ghimbirul ii schimba foarte mult gustul, chiar il beau cu placere.
    Sper sa imi faca bine. Iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :