Iata reteta acestei minunate prajituri , preluata de la mama :
Foile :
.......................
din 19 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar, 6 linguri de lapte, 1 ou intreg si un praf de copt se framanta o coca.
Se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei 30 minute, apoi se imparte in doua. Se intind doua foi care se coc pe fundul tavii. Se lasa la racit.
Blatul :
......................
Intre timp se face un blat simplu din 4 oua (albusurile separat cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile )+ 4 linguri de zahar+ 4 linguri de faina .
Ideal este sa fie copt in tava (pe foaie de copt )in care s-au copt si foile deoarece trebuie sa fie egale ca dimensiune :).
Crema :
........................
In 200 ml lapte se dizolva 5 linguri de faina cu varf si 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust).Se adauga peste 500 ml lapte pus la clocotit si se amesteca bine sa fiarba faina...cca 5 minute, timp in care se amesteca sa nu se prinda de oala .
Inainte sa se opreasca focul se adauga 100g unt si se fierbe impreuna cu crema.
Dupa ce se opreste focul se adauga zahar vanilat 1-2 pachetele .
Nota : aici eu am schimbat putin reteta...am pastrat doar doua linguri de faina pentru crema, restul le-am inlocuit cu 1 plic de budinca de vanilie.Procedeul de preparare este acelasi.
Asamblare:
Se aseaza prima foaie intr-o tava pe masura...se toarna jumatate din crema( CALDA !!!)si se niveleaza. Peste crema se aseaza blatul din 4 oua si se apasa bine ca sa se lipeasca de crema.
Peste blat se pune restul de crema , se niveleaza si incheiem cu cea de-a doua foaie...pe care o apasam usor sa se lipeasca de crema :)
Se taie a doua zi ...sau dupa ce prajitura s-a racit bine si foile s-au inmuiat .
Incercati ! :) Tags: deserturi , prajitura
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :