BUDAPESTA



mal

Iata reteta acestei minunate prajituri , preluata de la mama :
Foile :
.......................
din 19 linguri de faina, 6 linguri de ulei, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar, 6 linguri de lapte, 1 ou intreg si un praf de copt se framanta o coca.
Se lasa  sa se odihneasca la temperatura camerei 30 minute, apoi se imparte in doua. Se intind doua foi care se coc pe fundul tavii. Se lasa la racit.
Blatul :
......................
Intre timp se face un blat simplu  din 4 oua (albusurile separat cu zaharul, apoi se adauga si galbenusurile )+ 4 linguri de zahar+ 4 linguri de faina .
Ideal este sa fie copt in tava (pe foaie de copt )in care s-au copt si foile deoarece trebuie sa fie egale ca dimensiune :).
Crema :
........................
  In 200 ml lapte se dizolva 5 linguri de faina cu varf si 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust).
Se adauga peste 500 ml lapte pus la clocotit si se amesteca bine sa fiarba faina...cca 5 minute, timp in care se amesteca sa nu se prinda de oala .
Inainte sa se opreasca focul se adauga 100g unt si se fierbe impreuna cu crema.
Dupa ce se opreste focul se adauga zahar vanilat 1-2 pachetele .

Nota : aici eu am schimbat putin reteta...am pastrat doar doua linguri de faina pentru crema, restul le-am inlocuit cu 1 plic de budinca de vanilie.Procedeul  de preparare este acelasi.

Asamblare:
Se aseaza prima  foaie intr-o tava pe masura...se toarna jumatate din crema( CALDA !!!)si se niveleaza.  Peste  crema se aseaza blatul din 4 oua si  se apasa bine ca sa se lipeasca de crema.
Peste blat se pune restul de crema , se niveleaza  si incheiem cu cea de-a doua foaie...pe care o apasam usor  sa se lipeasca de crema :)
Se taie a doua zi ...sau dupa ce prajitura s-a racit bine si foile s-au inmuiat .

Incercati ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :