MINITARTE TATIN...by Adriana

mal
LATER EDIT 26 iANUARIE 2012

Din ciclul retetelor publicate doar cu poze face parte si acest desert uluitor de bun....cu origini franceze :).
Am facut aceste minitarte tatin  la inceputul lui 2010 si tot atunci le-am postat pozele pe blog si pe facebook.
Azi, fiindca am putin timp completez reteta :) ( cu scuze pentru cei care au asteptat 2 ani )
Ai nevoie in primul rand de o tava de briose/ muffins...
In orificiile tavii pui cate o lingura -doua de zahar si unt cat o nuca.
Cureti merele ( pe care trebuie sa le cumperi pe masura orificiilor din tava  ) de coaja si casuta cu samburi.
  In locul cotoarelor inghesui stafide (eu am folosit din cele negre, uriase ) si bucati de samburi de nuca.
Asezi merele peste zahar si unt.
Dintr-un aluat foietaj (cumparat sau facut in casa ) decupezi cerculete pe care le asezi peste mere...
Dai tava la cuptorul preincalzit la 190* pentru cca 40 minute.
Cu mare grija rastorni minitartele cat sunt inca fierbinti in felul urmator: asezi o tava peste tartele coapte si intorci repede dar cu mare atentie , astfel incat tava suport sa fie dedesupt.
Zaharul, untul si sucul de la mere vor forma un minunat caramel in orificiile de briose. Daca nu se scurge, recolteaza cu lingura acel caramel pretios si toarna-l peste merele coapte.
Pudreaza cu scortisoara sau mix de arome (cardamom, cuisoare, nucsoara, etc ) si serveste cu frisca din smantata pufoasa ca zapada :).
Sunt "bestiale" calde, chiar fierbinti ...neaparat alaturi de cafea :)
Incercati ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comentarii :

daca doriti sa comentati :