PITA DE CASA



mal

1 kg de faina, 30 g drojdie, zahar 2 linguri,  sare (dupa gust ..cca 2 lingurite )...apa calduta 500-700 ml.
Faina se pune intr-un vas, cernuta. In mijloc se formeaza un crater in care se pune drojdia, zaharul si jumatate din apa calduta . Cu lingura se amesteca impreuna cu putina faina pana se obtine un soi de crema asemanatoare cu aluatul de clatite, numita maia.
Se acopera cu un servet si se lasa se lucreze drojdia cca 15 minute. Apoi se framanta adaugand pe rand apa necesara pana se epuizeaza faina si se formeaza un aluat care se dezlipeste de maini.
Aluatul se acopera si se lasa sa creasca in loc caldut cca 1 ora. Apoi se mai framanta putin pentru ai reduce volumul.
Cu miinile unse cu ulei aluatul se aseaza intr-o tava unsa la randul ei cu ulei, se acopera si se lasa sa creasca mai bine de jumatate de ora.
Se coace la 180*-200*  cca 50-60 minute.
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

  1. ...la copt sant doua variante , cu o tava de apa in cuptor , sa se faca in aburi sau jumatate din timpul de coacere intr o oala acoperita cu capac dupa care se ia capacul ! Spor sa aveti frumoasa doamna !

    RăspundețiȘtergere
  2. a crescut enorm si e foarte buna, doar ca e cam dulce pt gustul meu...sunt uimita cat de bine a iesit...multumesc pt reteta si sfaturi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur :)
      data viitoare elimina zaharul, drojdia creste si fara ;)

      Ștergere

daca doriti sa comentati :