SAVARINE CU DULCEATA DE PORTOCALE...by Adriana





Pentru aluatul savarinelor e nevoie de urmatoarele ingrediente :

  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 15 g drojdie
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri ulei

Mod de preparare : 

Se dizolva drojdia in laptele  caldut , apoi se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,oul  intreg si putina sare .
Le amestecati  bine toate pana obtineti  un aluat moale .
 Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.
Apoi se ung formele de savarina  si se pune din compozitie cu lingura pana la jumatatea formei , se lasa sa cresca  in ca  15 minute ....dupa care se coc la 160-180*  cca 20 minute.
Se scot din forma si  se lasa la racit 
Dupa ce se racesc se  taie in jumatate insa nu de tot... si se insiropeaza  bine- bine cu sirop....preparat  la cald din :

  • 400 ml apa
  • 250 g zahar
  • 1 fiola esenta rom

A doua zi umpleti savarile cu frisca  naturala   - 500 ml , pe care o bateti cu 2-3 linguri de zahar si 2 plicuri intaritor de frisca .
Pentru savoare adaugati dulceata voastra preferata 

Eu , pe acestea le-am facut cu dulceata de portocale facuta de mine:).











Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :