Pentru aluatul savarinelor e nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 250 g faina
- 15 g drojdie
- 2 linguri de zahar
- 3 linguri ulei
Mod de preparare :
Se dizolva drojdia in laptele caldut , apoi se amesteca cu faina cernuta,zaharul ,uleiul,oul intreg si putina sare .
Le amestecati bine toate pana obtineti un aluat moale .
Se lasa la dospit ,pana isi dubleaza volumul.
Apoi se ung formele de savarina si se pune din compozitie cu lingura pana la jumatatea formei , se lasa sa cresca in ca 15 minute ....dupa care se coc la 160-180* cca 20 minute.
Se scot din forma si se lasa la racit
Dupa ce se racesc se taie in jumatate insa nu de tot... si se insiropeaza bine- bine cu sirop....preparat la cald din :
- 400 ml apa
- 250 g zahar
- 1 fiola esenta rom
A doua zi umpleti savarile cu frisca naturala - 500 ml , pe care o bateti cu 2-3 linguri de zahar si 2 plicuri intaritor de frisca .
Pentru savoare adaugati dulceata voastra preferata
Eu , pe acestea le-am facut cu dulceata de portocale facuta de mine:).
Tags: deserturi , prajitura
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :