CLATITE CU MERE SI IAURT DE VANILIE...by Adriana

 mal
Sunt ani multi de cand am inceput sa fac aceste clatite (noi , la sat, le spuneam scoverzi ) cu mere rase in compozitie .
Tata era mare amator de scoverzi cu branza sarata si marar . Insista mereu pe langa mama sa-i faca. Cand ea nu avea timp, mie imi revenea "onoarea" sa fiu implinitoare de dorinte.
Numai ca eu nu ma limitam la clasicele scoverzi cu branza si marar (mama, ce pofta mi-e!!! )..bojmodeam fel de fel de retete...printre care si aceasta cu mere rase de care eram tare mandra. :))
O, dar si  acum sunt mandra de clatitele mele, mai ales ca sunt facute tot cu mere de la Costei :).
Asadar , am ras merele , le-am pus zahar, scortisoara, cardamon si cuisoare dintr-o rasnita din dotare si le-am lasat sa zemuiasca.

Intre timp am facut aluatul cu faina, lapte , oua ...asa cum se procedeaza si la restul clatitelor...apoi am adaugat merele cu tot cu sucul rezultat...am topit juma' de pachet de unt pe care l-am turnat peste...am pus si un varf de cutit de bicarbonat  si am lasat compozitia sa se odihneasca  o vreme.


Am copt (e cel mai potrivit termen, cred) clatitele intr-o tigaie de fonta bine incalzita pe care am uns-o din cand in cand cu putin unt (nu mult si des, avand in vedere ca aveau unt si in compozitie!!! )
Le-am servit fierbinti , presarate cu zahar praf si scortisoara in compania unui sos din iaurt de vanilie.

Iooi, bune au mai fost !!!
Incercati! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :