TORT STRACIATELLA CU PISCOTURI SI LICHIOR DE CAFEA- UN AN PE BLOG




mal
 Azi se implineste un an de cand, mai mult in joaca , mi-am inceput cariera de blogherita...:)...O vreme am cam bajbait nestiind exact cu ce se mananca fenomenul :))
In timp insa m-am prins ce si cum :)... a inceput sa-mi placa sa impartasesc si altora ideile si creatiile mele culinare, astfel ca, in momentul de fata, blogul meu contine in jur de 200 de retete.
Desi sper ca numarul vizitatorilor o sa creasca cu timpul ,sunt foarte fericita ca pana in momentul de fata am avut in jur de 8000 de oaspeti .
Voua, tuturor celor care mi-ati vizitat pana azi blogul, cat si celor care veti poposi in timp in mica mea lume virtuala va dedic cu toata dragostea acest tort atat de special.
E un tort facut "la rece"...nu se coace, nu se fierbe nimic la el...e gata in mai putin de jumate de ora si dupa alte 2 ore de stat la frigi se poate servi.
Am folosit urmatoarele ingrediente : 400g piscoturi de sampanie (un pachet mare, cu patru folii) , 750 ml frisca naturala din smantana, 300g crema de branza "Fricheso", 200g ciocolata amaruie 71%cacao -RITTER SPORT, 2 plicuri intaritor de frisca , 7 linguri de zahar, 2 linguri ness CARTE NOIRE , 4 linguri coniac METAXA 7 stele, 1 plic zahar vanilat, 300 ml apa plata.
Mai intai am dizolvat nessul in apa calduta, am adaugat o lingura de zahar si coniacul ...preparand astfel propriul meu lichior de cafea (cam chior :))  ...dar asta este si ideea ;)  )
Frisca am mixat-o impreuna cu zaharul, crema de branza si intaritorul pana cand am obtinut consistenta dorita...Apoi am adaugat ciocolata rasa  si zaharul vanilat . Din acel moment crema mea straciatella era numai buna de intins pe piscoturile insiropate in asa zisul lichior.
I-am dat forma dreptunghiulara, simpla , cu doua straturi de piscoturi si doua de crema delicioasa. Decorul l-am improvizat ad-hoc...si l-am dat la frigider .
Abia am rezistat doua ore pana au sosit ai mei acasa ca sa-l incercam. L-am servit cu o ceasca mare de cafea langa si va asigur ca e extraordinar de bun.
I-am cantat blogului meu - dragostea in bucate- "multi ani traiasca"...si-am mai servit o felie :)).
La ceas aniversar de seara , va multumesc tuturor ca mi-ati calcat pragul si va doresc multe binecuvantari ! ...iar dragului meu blog : LA MULTI ANI !!!
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comentarii :

  1. "La multi ani" si la mai multe retete, sa putem impartasi si noi din bunatatile tale.
    Cu ce am putea inlocui branza "Fricheso"? Ce fel de branza e, cremoasa, consistenta?

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte cremoasa si ...destul de grasa, insa consistenta e numai buna pentru creme.Evident poti folosi mascarpone sau alte soiuri de crema de branza, philadelphia de ex ....
    Eu am descoperit Fricheso in Plus , acum un an , si de atunci o folosesc cu succes.

    PS multumesc pentru urare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Castigi admiratori zi de zi, din toata tara! Eu sunt noul fan, din Constanta, al blog-ului tau! M-am indragostit pe loc...

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Sa-ti dea Dumnezeu sanatate ! :)
    Esti binevenita, Alina draga :) .

    RăspundețiȘtergere
  5. mai bine mai tirziu decit.... dar bine ca l-am descoperit

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :