BISCUITI CU AROMA DE IARNA

mal
  Am facut acesti biscuiti pentru targul de Craciun  si mi-au placut atat de mult incat am repetat experienta . Ii pastrez in camara, intr-o cutie bine ferecata pentru seara de Ajun. Atunci  o sa-i scot la lumina si o sa-i pun langa un pahar de lapte cald cu miere in speranta ca trece si pe la mine mos Craciun :)...Poate o sa fie flamand si...nu vreau sa creada ca sunt zgarcita .
Sigur o sa-l atraga mirosul irezistibil de cafea, enibahar, cuisoare, migdale   ...si ninsoarea de zahar vanilat a  biscuitilor.:)
Vreti sa vina mosul si la voi ?!
Haideti sa va invat cum sa-l atrageti cu acesti deliciosi biscuiti cu aroma de iarna:
E nevoie de urmatoarele ingrediente  : 200g de faina, 4 linguri de cacao, 150g unt, 100g migdale macinate (+ 30-35 buc samburi pentru decor ), 1 ou mare , 6 linguri de zahar brun, 2 linguri de cafea (eu am pus starbucks) macinata fin impreuna cu 5 cuisoare si 5 boabe de enibahar si zahar vanilat pudra pentru ninsoarea finala.
Toate ingredientele uscate se pun intr-un castron , se adauga oul si untul rece taiat bucatele. (E bine sa aveti pe aproape  cateva linguri de cafea rece in cazul in care trebuie sa adaugati ceva lichid aluatului.) Se amesteca bine , pana se formeaza un aluat bine legat . Invelit in folie se lasa la frigider 1 ora.
Apoi, se formeaza cu mainile bilute, care sa aplatizeaza intre palme si se aseaza in tava de copt tapetata cu foaie de hartie. In mijloc se infig (adanc, deoarece au tendinta sa iasa afara la copt ) samburii de migdala, cate unul in fiecare biscuite.(ies in jur de 30 buc/portie.....depinde cat de mari ii faceti )
Se coc la  180*...cca 15 minute.
Caldicei , se pudreaza cu zahar praf  vanilat
Se pastreaza in cutie ermetic inchisa pana vine mos Craciun :).
Incercati ! :)




Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :