DESERT CU CLEMENTINE CARAMELIZATE SI SPUMA DE BRANZA

mal

 Duminica trecuta m-am delectat, impreuna cu familia mea, cu acest minunat... delicios  desert. E atat de bun si se face usor si repede. Repede a disparut si din pahare ;))
Haideti sa va arat cum se face . Insa, mai intai sa va spun din ce se face :)
Pentru 6 pahare am folosit urmatoarele ingrediente : 9 clementine medii , 250 ml frisca din smantana, 300g crema de branza fricheso natur, 6 linguri de zahar,  100 g unt, un intaritor de frisca , 12 piscoturi  .
In primul rand am decojit clementinele si le-am desfacut feliute. Intr-o cratita cu fund dublu am pus 4 linguri de zahar pe care l-am lasat pe foc pana s-a "ars" aproape in totalitate. L-am "stins" cu untul.
Am amestecat caramelul format, apoi am adaugat feliutele de clementina.Le-am acoperit cu caramelul si le-am lasat sub capac sa se patrunda si sa se caramelizeze cca 7 minute.
 Am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca .
Nota : daca doriti  sau sunteti presati de timp , puteti face aceasta operatiune cu o zi inainte. Clementinele caramelizate rezista cel putin 48 de ore la frigider.
  Pana s-au racit clementinele am facut spuma de crema de branza astfel :
am batut frisca  cu cele doua linguri de zahar ramase (daca vreti mai dulce, puteti pune dupa gust ) ...apoi am adaugat crema de branza . Am mixat pana aproape s-a ingrosat, abia apoi am adaugat si intaritorul.
A rezultat o spuma de branza foarte fina.
 Am pregatit paharele si le-am asamblat astfel : clementine caramelizate, apoi piscoturi rupte in bucatele mici. Peste piscoturi am pus cu lingura sosul (caramelul) de pe clementine.Cu un sprit am adaugat  spuma in spirale.

 Am repetat operatiunea pana s-a umplut paharul. La final am facut un mot din spuma de branza si am ornat cu feliute de clementina si bastonase de cioco umplute cu portocala.
  Am "stropit"  cu sos caramel .
Am pus paharele  in frigider pret de 30 minute, apoi ne-am bucurat de fabulosul desert  savurandu-l impreuna cu o cafea buna.
Mi-a placut mult acest desert, asa ca il trec la favorite. Am in plan ceva asemanator , insa cu mere caramelizate . Stati aproape daca doriti sa-l  vedeti ;).
Pana atunci, incercati si voi  varianta cu clementine !




Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comentarii :

  1. tare bun trebuie sa fi fost... ca arata de milioane in poze :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Super desertul ! arata foarte bine si sigur a fost delicios. Tocmai mi-ai dat o ideiie pentru dulcele de maine.
    Ps:imi plac mult retetele tale, ai un blog foarte frumos si l-am adaugat la preferatele mele.
    Pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca pot sa-ti fiu de folos, Lia. Te mai astept in vizita si bafta maine cu desertul !
    Sa-mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut :).
    Pup :)

    RăspundețiȘtergere
  4. criscris-multumesc de reteta! A venit la fix pt ziua de vineri, 10 dec a.c. cand am o mica reuniune de familie nepretentioasa.Momentan nu pot folosi decat retete care nu necesita coacere.Sarbatori cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  5. cris, cu placere!
    bafta la prepararea retetei si sarbatori frumoase si tie ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. wow !!!!!!!!!!! Arata super ! Si sunt convinsa ca e un desert delicios. Am sa-l fac si eu de Craciun. Dupa atata carne si sarmale e un desert super potrivit...si cred c-o sa-i pun si o cupa de inghetata malaga...Hmmm, deja imi ploua-n gura.
    Felicitari pentru tot ce postezi pe aici si "Sarbatori fericite"

    RăspundețiȘtergere
  7. ce bine arata!!! d-abia astept sa ii prepar si eu acest desert sotului meu! am o intrebare: de unde pot cumpara acea branza? pana acum nu am auzit de ea :)...multumesc!
    PS: sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Crema de branza "fricheso" se gaseste in magazinele PLUS.
    O poti inlocui cu crema philadelphia sau cu mascarpone .
    Succes ! Sa -mi spui cum ti-a iesit :)
    Sarbatori frumoase si tie !:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce bine arata desertul si cred ca gustul e pe masura!
    O sa il incerc si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Chiar o sa-i zic la sotia mea sa faca si ea, sa vad ce gust are :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Se prepara simplu , asa ca n-o sa fie o corvoada ci din contra, o joaca :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata foarte bine ..eu o sa incerc cu portocale :)Sper sa mi iasa ,imi place blogul tau si l-am adaugat la mine pe blog sa -l viziteze si alti prieteni ai mei ,numai bine !
    Corina !

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut si eu acest desert. Absolut delicios! Dar pentru ca sosul de fructe a iesit putin amarui de la clementine, am inlocuit fructele cu piersici din compot. A iesit bestial!
    Multumim Adriana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daa...mie imi place amareala aia :)
      ma bucur sa vad ca retetele mele sunt "pe val " ...cred ca a fost foarte bun cu piersici :)

      Ștergere

daca doriti sa comentati :