Duminica trecuta m-am delectat, impreuna cu familia mea, cu acest minunat... delicios desert. E atat de bun si se face usor si repede. Repede a disparut si din pahare ;))
Haideti sa va arat cum se face . Insa, mai intai sa va spun din ce se face :)
Pentru 6 pahare am folosit urmatoarele ingrediente : 9 clementine medii , 250 ml frisca din smantana, 300g crema de branza fricheso natur, 6 linguri de zahar, 100 g unt, un intaritor de frisca , 12 piscoturi .
In primul rand am decojit clementinele si le-am desfacut feliute. Intr-o cratita cu fund dublu am pus 4 linguri de zahar pe care l-am lasat pe foc pana s-a "ars" aproape in totalitate. L-am "stins" cu untul.
Am amestecat caramelul format, apoi am adaugat feliutele de clementina.Le-am acoperit cu caramelul si le-am lasat sub capac sa se patrunda si sa se caramelizeze cca 7 minute.
Am oprit focul si le-am lasat sa se raceasca .
Nota : daca doriti sau sunteti presati de timp , puteti face aceasta operatiune cu o zi inainte. Clementinele caramelizate rezista cel putin 48 de ore la frigider.
Pana s-au racit clementinele am facut spuma de crema de branza astfel :am batut frisca cu cele doua linguri de zahar ramase (daca vreti mai dulce, puteti pune dupa gust ) ...apoi am adaugat crema de branza . Am mixat pana aproape s-a ingrosat, abia apoi am adaugat si intaritorul.
A rezultat o spuma de branza foarte fina.
Am pregatit paharele si le-am asamblat astfel : clementine caramelizate, apoi piscoturi rupte in bucatele mici. Peste piscoturi am pus cu lingura sosul (caramelul) de pe clementine.Cu un sprit am adaugat spuma in spirale.
Am repetat operatiunea pana s-a umplut paharul. La final am facut un mot din spuma de branza si am ornat cu feliute de clementina si bastonase de cioco umplute cu portocala.
Am "stropit" cu sos caramel .
Am pus paharele in frigider pret de 30 minute, apoi ne-am bucurat de fabulosul desert savurandu-l impreuna cu o cafea buna.
Mi-a placut mult acest desert, asa ca il trec la favorite. Am in plan ceva asemanator , insa cu mere caramelizate . Stati aproape daca doriti sa-l vedeti ;).
Pana atunci, incercati si voi varianta cu clementine !
Tags: desert la pahar , deserturi
tare bun trebuie sa fi fost... ca arata de milioane in poze :)
RăspundețiȘtergereMerci, da... e tare bun :)
RăspundețiȘtergereSuper desertul ! arata foarte bine si sigur a fost delicios. Tocmai mi-ai dat o ideiie pentru dulcele de maine.
RăspundețiȘtergerePs:imi plac mult retetele tale, ai un blog foarte frumos si l-am adaugat la preferatele mele.
Pup.
Ma bucur ca pot sa-ti fiu de folos, Lia. Te mai astept in vizita si bafta maine cu desertul !
RăspundețiȘtergereSa-mi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut :).
Pup :)
criscris-multumesc de reteta! A venit la fix pt ziua de vineri, 10 dec a.c. cand am o mica reuniune de familie nepretentioasa.Momentan nu pot folosi decat retete care nu necesita coacere.Sarbatori cu bucurie!
RăspundețiȘtergerecris, cu placere!
RăspundețiȘtergerebafta la prepararea retetei si sarbatori frumoase si tie ! :)
wow !!!!!!!!!!! Arata super ! Si sunt convinsa ca e un desert delicios. Am sa-l fac si eu de Craciun. Dupa atata carne si sarmale e un desert super potrivit...si cred c-o sa-i pun si o cupa de inghetata malaga...Hmmm, deja imi ploua-n gura.
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru tot ce postezi pe aici si "Sarbatori fericite"
ce bine arata!!! d-abia astept sa ii prepar si eu acest desert sotului meu! am o intrebare: de unde pot cumpara acea branza? pana acum nu am auzit de ea :)...multumesc!
RăspundețiȘtergerePS: sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
Crema de branza "fricheso" se gaseste in magazinele PLUS.
RăspundețiȘtergereO poti inlocui cu crema philadelphia sau cu mascarpone .
Succes ! Sa -mi spui cum ti-a iesit :)
Sarbatori frumoase si tie !:)
Ce bine arata desertul si cred ca gustul e pe masura!
RăspundețiȘtergereO sa il incerc si eu :)
Chiar o sa-i zic la sotia mea sa faca si ea, sa vad ce gust are :))
RăspundețiȘtergereSe prepara simplu , asa ca n-o sa fie o corvoada ci din contra, o joaca :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine ..eu o sa incerc cu portocale :)Sper sa mi iasa ,imi place blogul tau si l-am adaugat la mine pe blog sa -l viziteze si alti prieteni ai mei ,numai bine !
RăspundețiȘtergereCorina !
Multumesc Cori!
RăspundețiȘtergereIese si cu portocale :)
Am facut si eu acest desert. Absolut delicios! Dar pentru ca sosul de fructe a iesit putin amarui de la clementine, am inlocuit fructele cu piersici din compot. A iesit bestial!
RăspundețiȘtergereMultumim Adriana
daa...mie imi place amareala aia :)
Ștergerema bucur sa vad ca retetele mele sunt "pe val " ...cred ca a fost foarte bun cu piersici :)