PAINE DE CASA CU COAJA CROCANTA

mal

De ani buni, fac aceasta paine , insa niciodata pana acum n-am copt-o in tava de friptura. Obisnuiam sa o coc intr-o oala, atunci cand o doream rotunda, in tava de cozonac pentru modelul "caramida" sau intr-o tava de inox  dreptunghiulara pentru o paine dintr-o bucata....mare si sanatoasa.
De data aceasta am avut tava de inox ocupata cu o prajitura ....si cum imi doream o paine dintr-o bucata, am apelat la tava mea de fiptura. Este o tava emailata in exterior si teflonata in interior.
Aluatul l-am facut dupa aceeasi metoda ca la "pita de casa" de aici :

http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/03/pita-de-casa.html
.....
chiar am uns tava dupa metoda clasica (cu ulei ).

  Ce s-a intamplat insa in timpul coptului m-a determinat sa va spun povestea asta. Painea si-a format o crusta neobisnuit de groasa si crocanta. Eu sunt innebunita dupa coaja de paine, colturi si alte alea din aluat de paine, numai crocante sa fie.

Partea de jos mi-a placut cel mai mult. Datorita uleiului  a capatat un gust divin, greu de descris in cuvinte :))...trebuie sa gusti ca sa poti afla .
  Neaparat sa incercati  sa faceti aceasta paine, nici nu trebuie framantata...si e atat de buna ca-ti vine s-o mananci goala.
O parte din painea mea a avut aceasta soarta, iar cealalta parte a tinut companie  carnatilor fripti  cu fasole si muraturi de 1 Decembrie, precum si altor preparate.

  Pana sa va scriu eu povestea painii de casa cu coaja crocanta, la Timisoara a venit iar zapada. Ninge , deja de 10 minute bune , iar prognoza se pare ca tine cu iubitorii de zapada.
Cum zilele vor fi din ce in ce mai geroase, e timpul propice sa va apucati sa faceti painea cu coaja crocanta.
 Poate fi un exercitiu pentru sarbatorile care urmeaza , cand e musai sa avem o daraba de pita de casa pe masa langa bucatele de sarbatoare.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti !
Tags:
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

  1. Scumpa mea si eu din gresala am pus pinea intr-o cratita de fonda si a iesit exact ca a ta .Iamy Iamy .Te-am aflat acum 5 minute de pe F.B.si ma grabesc sa intru in bucataria ta .Imi dai voie? Domnul sa te binecuvinteze .Viorica S.U.A .

    RăspundețiȘtergere
  2. Viorica, bucura-ti ochii cu tot ce-ti doresti !
    Ma bucur sa te am oaspete . Binecuvantari si tie :)

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :