TORT (LA RECE )CU PISCOTURI , MOUSSE DE ZMEURA SI KIWI

mal

Dincolo de a fi unul foarte pretentios, acest tort este unul extrem de bun.... :) Este "creatia" mea 100%. Asul din maneca pentru cand ma grabesc, sau n-am timp sa coc blaturi  sau... e sarbatoare si nu pot sa coc :).
  Ieri a  fost sarbatoare si n-am vrut sa coc , asa ca  am ales sa fac acest tort  cu piscoturi pentru sotul meu , pentru tata si evident , pentru intreaga familie , de Sf. Ioan.
Are in compozitie  mousse de zmeura ( zmeura +frisca + smantana 12% + crema fricheso natur + zahar + gelatina  ) si mousse de kiwi (preparat in acelasi fel cu cel de zmeura)
Piscoturile le-am insiropat in sucul fructelor indoit cu apa plata. De asamblat, l-am asamblat in stilul diplomatului (in oala, 3 ore la rece, apoi rasturnat si servit :D )

L-am imbracat in ciocolata 65 % cacao+ frisca pe care le-am incalzit impreuna pe foc pana s-au omogenizat formand delicioasa glazura.
Ornamentul este unul simplu, de interior:).
Tortuletul e foarte fresh si te satisface la maximum :D. Are gust de inghetata de fructe cu ciocolata...de altfel si consistenta e a unei inghetate numai buna de servit :).
Ultima felie am pastrat-o pentru cafeaua de azi dimineata :). Sincer mi-a parut rau ca s-a terminat , asa ca  mi-am propus sa-l "clonez" cat de curand posibil :)
Iata si  sectiunea :

Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comentarii :

  1. Mmmmm... Imi lasa gura apa! Si arata si foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi lasa gura apa.... arata super.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata si cred ca e si foarte bun mai ales cu mousse de zmeura. E mortala sectiunea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata ciocolatosul... Felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, o simpla intrebare ce este crema fricheso natur???nu sunt din romania cu ce las putea inlocui ???Multumesc miati lasat gura apa:-)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. cu orice crema de branza natur cu grasime peste 40% sau cu mascarpone :) se poate inlocui crema fricheso, care este o crema de branza comercializata de magazinele plus :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, eu nu ma pricep mai deloc la gatit. Totusi, vine ziua prietenului meu, si imi doresc sa incerc reteta de la tine. Tortul tau arata fenomenal (cu sg l-as impresiona)! Mi-ai putea spune te rog, care sunt cantitatile ingredientelor pt mousse-ul de zmeura si cel de kiwi? Si daca exista o ordine in care se amesteca. Iarta-mi intrebarile infantile...chiar nu ma pricep.

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :