PINK -CHOCOLATE CAKE / TORT CU MOUSSE DE VISINE SI CIOCOLATA

 mal
Iata tortul pacatos :))(pentru ca e dezbracat  de glazura ) , cel care  a starnit multe comentarii , v-a determinat sa-i cautati un nume si a carui reteta o asteptati  cu nerabdare:)
Trebuie sa specific inca de la inceput ca este un tort cu ingrediente simple, se face (cu mici exceptii) la rece si destul de repede...DAR , daca nu stiti sa lucrati cu gelatina o sa vi se para greu de abordat.
Evit sa postez retetele torturilor cu mousse deoarece mi s-a intamplat sa dau de cateva ori reteta si persoanele care au incercat-o m-au sunat disperate ca nu li se intareste crema sau ca s-a prea intarit...sau ca nu-s bune proportiile ....in fine, chestiuni neplacute.
Mie personal mi-a trebuit o vreme sa ma invat sa lucrez cu gelatina. Mai este inca un aspect foarte important, desi folosim aceleasi ingrediente ca denumire, daca producatorul e altul s-ar putea ca reteta sa aiba de suferit.
Dar , sa presupum ca totul decurge normal si sa ne apucam de prepararea tortului:
Ingredientele sunt urmatoarele : piscoturi de sampanie1 pachet mare , mai bine sa ramana decat sa nu ajunga :)  ( eu am folosit din cele sub forma de banuti, achizitionate din Ungaria ) , frisca naturala 1 kg (eu am folosit frisca "Vian" din Kaufland ), 400g visine congelate, 8-10 linguri de zahar, 2 tablete de ciocolata neagra cu portocale de la Kandia, doua plicuri de gelatina  rosie granule  dr Otker , 1 pliculet zahar vanilat burbon.
Iata cum se prepara :
Visinele se lasa sa se decongeleze (in microunde daca va grabiti ) apoi se amesteca cu 2-3 linguri de zahar. Gelatina se pune intr-un castronel  cu 150 ml apa rece sa se hidrateze (trebuie sa se umfle si sa absoarba toata apa )
Ciocolata se topeste impreuna cu 250 ml frisca ( in microunde sau pe abur ) pana se omogenizeaza (nu se fierbe )
Inainte sa ma apuc de batut restul de frisca (750 ml) , am pregatit vasul in care urma sa montez tortul. Am ales o forma de chec, pe care am imbracat-o in folie transparenta.
In 150ml apa am dizolvat zaharul vanilat impreuna cu sucul de visine  rezultat .
In siropul astfel obtinut, am insiropat banutii de piscot cu care am tapetat fundul si peretii formei .
 Am batut frisca cu restul de zahar pana a devenit o spuma nu exagerat de tare.
 Am topit ciocolata impreuna cu frisca...
 ...apoi am dizolvat gelatina pe foc (se poate si la microunde, dar sa n-o fierbeti ) .
 In gelatina dizolvata am pus cateva linguri din frisca batuta bine inainte , am omogenizat-o bine , si abia apoi am adaugat-o peste restul de frisca. Datorita diferentelor de temperatura, (daca nu urmati acest procedeu) riscati sa vi se coaguleze  gelatina cum nu trebuie .
 Apoi am impartit frisca amestecata cu gelatina in doua parti.
In prima am adaugat ciocolata topita si am pus-o la frigider sa se intareasca, iar in a doua am pus visinele si sucul rezultat.
 Cu posul am pus cremele alternativ in tava, pana am epuizat crema (sau se umple tava ) . Deasupra am mai pus un rand de piscoturi inmuiate in sirop., am acoperit tortul cu folie si l-am dat la frigider pana dimineata urmatoare ....

 ... cand l-am rasturnat si l-am scos din forma cu intentia sa-l imbrac in glazura de ciocolata .
Mi-a placut insa cum arata asa, dezbracat:)) si pentru ca l-aM facut pentru noi, nu l-am mai glazurat.

Asa arata intreg :
 ...si mai jos sectiunea :).


 Multumesc tuturor celor care au contribuit la gasirea numelui tortului  ! Datorita voua are ambii parinti :). Eu l-am conceput , voi i-ati dat nume : TRENDY PINK CHOCOLATE SIN CAKE .
 E un nume frumos ca si el :)).
Sper sa aveti curajul sa-l faceti si va rog sa-mi spuneti daca v-a placut.
Incercati si... bafta ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comentarii :

  1. Foarte interesanta combinatie , ma gandesc ce gust delicios trebuie sa aibe.

    RăspundețiȘtergere
  2. Super! Cred ca e foarte bun. Nu mi se pare greu de facut. Oricum arata tare bine, nu mai are nevoie de glazura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am urmarit comentariile pe FB si am vrut sa aduc si eu la discutie cei 2 centi ai mei, dar nu acolo. Deci, nu te supara, de ce e musai sa aiba nume englezit/englezesc?!? S-au terminat cumva cuvintele romanesti - mai ales ca vad ca esti fondatoare a grupului banatean, eu stiam ca ei vorbesc banatana nu engleza ;^)
    Daca era musai sa-l cheme intr-o limba straina poate ar fi fost mai "shic" sa fie in franceza - o limba in care totul suna delicios, chiar si cartea de telefon! :-D

    Sugestii, doar pentru inspiratie:
    - tort Mara (simplu, elegant)
    - tort Tot Banatu-i fruncea :-)
    - tort Banat
    - tort Joc de culori
    - tort Ziua indragostitilor (ca tot vine in curand)
    - tort La vie en rose... et chocolat
    - tort Linge-te pe degete ;-)
    etc etc etc

    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  4. @Cristina e simplu de facut si bun :)
    @Flying ...si propunerile tale imi plac, o sa tin cont de ele pe viitor...pentru ca vor mai fi si alte torturi fara nume :)
    O seara faina ! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ma stiu... mare bucatareasa, mai ales cu cu prajiturile , dar blogul tau ma determina sa incerc .. :D

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :