MINISNITELE DE CURCAN AROMATE

mal

 Obisnuiesc sa prepar aceste minisnitele pentru mesele festive, la nunti si alte sindrofi.
In unele cazuri le prepar  din carne de pui (piept) , insa de data aceasta le-am facut din carne de curcan.
Mai intai am pregatit ingredientele:
piept de curcan, seminte de mac, seminte de susan, fulgi de migdale, oua , faina, sare si piper (vegeta pentru cine doreste ) si ulei pentru prajit.
Carnea am portionat-o in bucatele mici si am condimentat-o.  Din oua , faina  si sare am facut "un aluat" ca cel de clatite.
Am tavalit bucatile de carne prin faina, apoi le-am scufundat in aluat.
Bine acoperite cu aluat , le-am  dat apoi  prin seminte .
Procedeul de prajire e acelasi ca la snitelele normale.....adica, se prajesc bucatelele de carne, in uleiul bine incins, pe ambele parti, pana se rumenesc.

Se scot pe prosop de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Pot fi servite calde , cu diverse garnituri (orez , amestec de legume, cartofi  ...etc ), cu sosuri  , sau reci,  alaturi de alte produse aperitiv.
Eu le-am servit  cu sos de soia....caruia i-am adaugat balsamic de portocala si pasta de paprika iute .

 Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

  1. Datul carnii prin faina inainte de a-l da prin amestecul de ''clatita'' are cumva rolul de a nu se mai dezlipi aluatul de bucata de carne?
    Adera mai bine asa? Mi se intampla in special cand fac snitele de vitel. sa mi se dezlipeasca amestecul de pe carne. (asta dupa prajire).
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lavinia :)...
    faina are rol "aderent" dar si sa absoarba sucul lasat de carne in timpul gatirii .

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :