CHEC CU VISINE SI CIOCOLATA

mal

O prajitura de sezon in mii de variante... dar al meu (checul )  e mai cu mot :))))))))))))))))
 Pentru ca este unul incropit din resturi....mai precis am folosit albusurile ramase de la o crema de vanilie si visine pe care nu le mai manca nimeni ,carora le-am mai adaugat una -alta.;)
Iata cum l-am facut:
celor 5 albuse ramase le-am mai adaugat alte 5, apoi le-am mixat bine-bine cu 12 linguri de zahar, adaugand inspre final si galbenusurile (5 ).
Am mai pus 12 linguri de ulei...un praf de copt...15 linguri de faina...2 linguri extract de vanilie....coaja rasa de lamaie .... pe care le-am amestecat bine cu ouale batute.
Am turnat compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, oprind la final 5-6 linguri (din compozitie ) carora le-am adaugat 2 linguri de cacao, 2 linguri de zahar  si 10 linguri de suc proaspat de visine, obtinand astfel  o bunaciune de "ciocolata de visine" :D .
Am marmorat compozitia galbena cu cea de ciocolata (procedeul e simplu : torni ciocolata anapoda peste compozitia galbena :D  ).
Visinele scurse le-am dat prin pesmet, apoi le-am repartizat (tot anapoda ) peste compozitia din tava.
L-am copt cca 45-50 min la 180* (cuptorul incins in prealabil ) .

 L-am servit la micul dejun cu lapte dulce ;)....o bunaciune:D
Eu il prefer cu cafea ;).
 Incercati ! ;)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

  1. bun si apetisant de delicios arata, a iesit super bine, o combinatie buna si binevenita dupa o cina copioasa..:D

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :