MIC DEJUN SAU APERITIV

mal

Micul dejun este , dupa cum specialistii , cea mai importanta masa a zile.:)
Ideal e sa "bagam" ceva in gura inainte sa incepem activitatile zilnice, astfel vom fi plini de energie si ne vom putea concentra mai bine.
Dupa cum stiti, zilele acestea a inceput sesiunea. Fiind mama de studenta ma straduiesc sa o ajut pe fata mea cum pot sa treaca mai lejer peste aceasta perioada stresanta.
Primordiale sunt evident mesele complete , sanatoase si satioase.
Azi i-am facut un mic dejun pe masura, compus din "canapele cu rulada de omleta umpluta cu crema de branza si verdeata".
E foarte simplu de facut .
Intr-o farfurie spargi 2 oua , pui o piscatura de sare si le bati bine cu furculita. Amestecul astfel obtinut il rastorni intr-o tigaie nonaderenta in care ai pus o lingura de ulei. Rotesti tigaia ca sa repartizezi oul pe fundul tigaii.Coci omleta pe ambele parti, procedand ca la clatite.
Scoti omleta pe o farfurie plata si astepti sa se stampere putin, apoi o ungi pe toata suprafata cu crema de branza (preparata in casa sau cumparata ) Eu am folosit crema PIC FRISCH  de la LIDL.
Rulezi cu grija sa nu ramana goluri.
Intre timp pregatesti canapele de paine...poti folosi paine gata prajita, felii de bagheta sau miez de paine decupat cu o forma speciala dintr-o felie normala .(sau ce mai doriti voi... )
Feliezi (oblic ) rulada , apoi o asezi pe canapelele de paine.
Eu am folosit doua tipuri de canapele pentru rulada mea  :paine gata prajita si miez de paine decupat.
Pe painea decupata am pus in plus rondele de sfecla rosie (din borcan ), iar pe painea prajita rondele de ardei.
Am obtinut astfel doua tipuri de canapele cu gusturi diferite.
Au fost "hapaite" pana la ultima firimitura :))



 Puteti savura acest fel  atat ca mic dejun, cat si ca aperitiv . Va asigura o energie nemaipomenita.
Daca aveti oaspeti nu va sfiiti sa-i bucurati si pe ei cu acest fel. Ornat cu indemanare va poate scoate din mari incurcaturi ...culinare :))
Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :