mal
Este putin impropriu titlul postarii, deoarece aceasta nu este o focaccia facuta dupa reteta originala.
Ieri am facut paine de casa ( dintr-un kg de faina alba 000/ un pliculet de drojdie uscata/ 1 lingura zahar/ 2 lingurite rase de sare si apa calda cat cuprinde, cca 500-600 ml )
Pentru ca ne era pofta si foame, am rupt din aluatul de paine dospit o bucatica (cam o treime ).....l-am framantat cu cateva linguri de ulei de masline si l-am asezat, intinzandu-l cu mana unsa , intr-o tava dreptunghiulara unsa tot cu ulei de masline. :)
Am presarat deasupra putin oregano uscat....am lasat aluatul sa mai creasca 15-20 de minute in tava, apoi am pus-o in cuptorul incins la 180*.
In maxim 20 de minute a foat coapta:). La final arata exact cum o vedeti in poze :).
In timp ca faceam aceasta "focaccia" mi-am amintit ca si bunica mea, din partea tatalui facea o paine asemanatoare, insa fara drojdie, pe care o numea "POGACIE ".
Bunica o cocea pe vatra, in jaratic .
M-am bucurat sa-mi amintesc un asemenea moment...parca o vad si acum pe maica Ana cum ducea tavile cu pogacie la vatra.
Pretioase amintiri, mai ales ca maica Ana a plecat dintre noi cand eu aveam doar 9 ani :( .
Tags:
aperitive
,
PANIFICATIE
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Foarte buna!
RăspundețiȘtergere