mal
Cine zice ca mousseul trebuie sa fie neaparat dulce ca sa fie colorat si superbun ?!
Am facut acest minunat , gustos si colorat aperitiv cu gandul la sarbatorile ce urmeaza.
De fapt l-am gandit drept garnitura pentru alte preparate , insa dupa ce l-am vazut gata mi-am zis ca merita sa-l prezint ca atare.
L-am incropit din ingrediente simple si mereu la indemana : crema de branza si crema de smantana ( care sunt baza) carora le-am adaugat sfecla rosie de la borcan pentru partea roz...si conopida fiarta pentru partea alba.
Nu m-am straduit prea tare , in sensul ca am ales sa dau pe razatoare sfecla si conopida in loc sa le maruntesc in blender, pentru ca n-am vrut sa fie chiar atat de fin ca un mousse dulce.
Dar sa va spun pe indelete modul de preparare si ingredientele necesare :
mousse de sfecla rosie :
200g sfecla rosie gata preparata de la borcan ( cu chimen si hrean )
200 g crema de branza
100 ml suc in care a fost conservata sfecla
5g gelatina
sare dupa gust
...cum spuneam , sfecla am dat-o pe razatoarea mica , apoi am amestecat-o cu crema de branza si cu sucul de sfecla in care am hidratat gelatina( pe care am topit-o apoi pe foc ) si putina sare.
si gata mousseul de sfecla ;)
mousse de conopida :
200g conopida fiarta ( ca pentru pane )
200g crema de smantana
100 ml lapte
5g gelatina
sare dupa gust
modul de preparare e identic cu cel al mousseului de sfecla....singura exceptie e faptul ca am pus gelatina la hidratat in ...ati ghicit, lapte :)
Dupa preparare le-am pus in cupe si canite in straturi si le-am dat la frigider.
Odata preparate mousseurile pot lua diferite forme .
Initial eu le-am montat in cupe in straturi :
si mi-a placut mult cum arata :)
Pot fi aduse pe masa fara nicio jena, chiar asa :).
sau....
rasturnate pe farfurie si atunci vor arata asa :
Noua ne-a placut foarte tare cum arata si gustul , asa simplu ....insa le-am incercat si in combinatie cu alte cele ( va voi arata pe parcurs )
Pana atunci ...
sa fiti iubiti ! :)
Tags:
aperitive
,
NAUT
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :