PLACINTA NOBILA ...by me

mal






Imi plac la nebunie placintele, in special cele cu aluat fraged.
Umplutura conteaza mai putin...sarata sau dulce sau mixta, ma fascineaza in aceeasi masura.

Saptamana trecuta mi-am facut pofta...adica o placinta. :))
Si nu una oarecare, ci una NOBILA :))....asa cum m-am hotarat s-o numesc in cele din urma.
Isi merita pe deplin denumirea, PAROL ! :)

Dupa ce veti vedea ingredientele si daca o sa aveti curajul s-o si  preparati, o sa-mi dati dreptate ;).

ASADAR :

Aluatul se face simplu , ca orice aluat fraged ...de placinta ;)
din 250g faina/150 g unt/ un ou/ o piscatura de sare ...in +cateva linguri de apa rece ( in caz ca aluatul o cere )
Toate se pun intr-un bol si se amesteca pana rezulta un aluat .
Acesta se intinde cu sucitorul si se aseaza in tava speciala de placinta/tarta . ( pentru a nu se lipi, se presara putina faina pe masa de lucru )
Daca aveti timp lasati aluatul sa se odihneasca o jumate de ora, daca nu.... puteti lucra in continuare cu el...rezultatul o sa fie acelasi, va asigur ;).

Peste aluat presarati cca 150 g mozzarella ( sau un cascaval cu care lucrati de obicei )



Peste mozzarella asezati frunzele unei andive rosii ( poate sa fie si verde-galbuie) trase putin in ulei .
NOTA:
aceasta operatiune o puteti face mai din timp astfel : taiati fasii pe lungime andiva/andivele . caliti fasiile in putin ulei incins, pana isi elimina sucul. sarati andivele si puneti-le intr-o strecuratoare pentru cca o ora.
astfel veti elimina o mare parte din sucul amar al acestora  :)
dupa aceea le puteti folosi .




Peste andive imprastiati bucatele de prosciutto crudo...cca 100g

Bateti 2-3 oua ( in functie de marime ) cu 250g de smantana fermentata ...un picut de sare si piper dupa cum va place
.....


apoi turnati amestecul peste celelalte ingrediente .
"Ornati" placinta cu "trandafiri" din felii de prosciutto si felii de branza  gorgonzola.



Puneti placinta in cuptorul incins la 180* pentru cca o ora...

Dupa ce scoateti placinta din cuptor, lasati-o sa se stampere macar un sfert de ceas, apoi o puteti aduce pe masa ;)


  E deosebit de buna calda, dar si rece poate constitui un aperitiv pe cinste, fiind aproape la fel de buna ;)..




Incercati si...
 sa fiti iubiti  ;)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :