CEAI DE GINGER CU SCORTISOARA , MIERE SI LAMAIE

mal


Acest asa zis ceai, este de fapt o fiertura/ bautura , din ingrediente naturale cu care eu ma tratez de un pacatos de virus tare ciudat.
In debut m-a durut ingrozitor gatul....mi s-au inflamat  amigdalele, am facut rosu in gat, apoi am inceput sa tusesc , tot din gat....sa-mi curga nasul sau sa mi se infunde( dupa cum avea chef ) ....sa stranut pana ma lua cu ameteli .
Starea asta "simpatica" este insotita de un soi de apatie, pe care incerc s-o anihilez cum pot eu mai bine ( inclusiv gatind ) :D
Si , vai....nu-mi plac deloc medicamentele....nu ma impac cu gandul ca trebuie sa le inghit si sincera sa fiu , nici nu stiu ce as putea lua in afara de un antiinflamator  ...

Prin urmare ma doftoricesc "babeste" si stau in barlog, doar m-oi vindeca ;).

Am scormonit un pic pe net si am gasit cateva indicatii referitoare la ginger /scortisoara/ lamaie/miere si m-am pus sa-mi fac propria fiertura cu care ma dreg .
Mie imi face bine...ma hidrateaza...imi calmeaza gatul....ma incalzeste si sincer, ma si hraneste.
Dupa o cana de fiertura , ma simt mai cu oile acasa :).
O impartasesc cu voi, pentru ca puteti s-o beti si daca sunteti sanatosi, ceea ce , evident va doresc.:)
Dar , daca, Doamne fereste.... macar sa stiti pe ce sa puneti mana  :).

Uite cum trebuie s-o faceti :
puneti la fiert 500 ml apa in care adaugati imediat jumatate de baton de scortisoara si feliile de la 2 cm de radacina de ginger curatat de coaja.( daca e mai groasa, folositi doar jumatate )
Lasati sa fiarba 5 minute bune ( din momentul in care incepe sa clocoteasca , apoi adaugati 2 linguri sanatoase de miere.
Opriti focul si acoperiti vasul pret de 10 minute.
Dupa ce puneti fiertura in cana, adaugati 5 linguri de suc de lamaie proaspat stors.

Nu trebuie sa va arda pe limba cand o beti, ci doar s-o simtiti fierbinte !!!
Incercati s-o inghititi pe indelete, lasand-o sa va alunece usor pe gat;).



In speranta ca o sa va fie de folos....:)

Sa fiti iubiti si de virus feriti ! ;)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

  1. Cred ca e o bautura aromata insa nu as spune ca e si sanatoasa si asta doar dintr-un singur motiv. Mierea nu se fierbe niciodata si nu se adauga in ceai/bautura fierbinte pentru ca devine toxica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sunt de acord cu tine Cristina!cautam pe net o reteta de ceai de ginger dar nu ma multumeste ideea de a pune miere.....

      Ștergere
  2. Ginger are si un echivalent in romana, ii spune ghimbir :) ghimbirul se pune cu tot cu radacina la fiert, dat prin razatoare(spalat bine inainte).cum spune si cristina mai sus, mierea nu se pune niciodata in apa sau ceai fierbinte, recomand sa fie pusa mierea direct in cana cand ceaiul ajunge la o temperatura buna de baut.

    RăspundețiȘtergere
  3. fetelor, CHILL OUT !
    mierea n-a omorat pe nimeni. nici calda , nici rece .
    asa cred si vad eu, asa vad si cred si altii ;)
    http://www.bucatarmaniac.ro/2014/01/mierea-devine-toxica-daca-o-incalzim.html

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :