mal
Pasca din acest an (2013 ) este tot cu aluat de cozonac.
Am ramas la forma traditionala ( cea cu aluat ) insa i-am adus cateva imbunatatiri.
Aluatul e cel de cozonac fara framantare , insa plamadit cu apa in loc de lapte :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
Pentru fiecare pasca am folosit cca 300-400 g de aluat.
Umplutura (o parte ) e din mac fiert in lapte in acest fel :
200g mac macinat se pune la fiert cu 200 g zahar si 500 ml lapte....dupa primele clocote sa adauga un praf de budinca de vanilie dizolvat cu cca 50 ml lapte.
Se lasa la racit, apoi se foloseste.
Ii mai adaugati dupa gust zahar si arome ( scortisoara/ rom/ lamaie...etc )
Trebuie sa stiti insa ca eu am folosit cantitatile indicate pentru tot ce-am facut ( a se vedea in poza de mai jos ) , daca faceti doar o pasca impartiti la 4
Ca sa montez pasca in tava am procedat in felul urmator :
am intins aluatul in foaie si l-am umplut ca pe cozonac, cu mac.
Sucitura rezultata am taiat-o in bucatele de cca 2 cm pe care le-am asezat in tava sub forma de cerc .
Am lasat baza sa mai creasca o jumatate buna de ora, apoi am adaugat umplutura a doua...cea cu branza dulce .
La cele trei tavi de pasca am folosit cca 1200g de branza dulce, 6 oua, 10 linguri de zahar, 100g stafide aurii, 100g stafide brune, 200g prune afumate, 100g cirese confiate si doua plicuri praf de budinca cu gust de vanilie.
Pentru o pasca impartiti cantitatile la 3 :).
In cuptor a stat cca 30-35 minute la 180*
Si pozele cu sectiunea :)
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags:
deserturi
,
NE PRE"GATIM" DE PASTI
,
pasca
,
pasca cu branza dulce
,
pasca cu mac
,
reteta de pasca
Home
/
deserturi
/
NE PRE"GATIM" DE PASTI
/
pasca
/
pasca cu branza dulce
/
pasca cu mac
/
reteta de pasca
/
PASCA CU MAC , BRANZA DULCE SI FRUCTE CONFIATE
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :