TIRAMISU CAFE AU LAIT

mal



E duminica .
Ieri , din diverse motive, n-am reusit sa prepar un desert , asa ca astazi am fost nevoita sa nascocesc ceva .
Cu ce aveam in casa...pentru ca vremea  a fost " caineoasa" si nici starea mea nu e tocmai de invidiat.

M-am oprit la TIRAMISU.
 Nu la cel clasic, inventat de altii, ci la unul improvizat, adaptat stilului meu , insa  fenomenal de bun :).
Unul cu gust de cafea cu lapte, adorata mea :D.

Iata ce-am folosit pentru cele 3 pahare :

12 piscoturi  SAVOIARDI

pentru crema :
200 ml frisca naturala
1 lingura zahar vanilat ( facut in casa ) - http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/cum-iti-faci-singura-zahar-vanilat.html
2 linguri zahar
2 linguri praf de cafea cu lapte ( achizitionat din Germania ) [ il puteti inlocui cu 2 plicuri de cafea 3 in 1, desi gustul e putin diferit ]

 Frisca se bate impreuna cu zaharul si praful de cafea pana se transforma in spuma .

 pentru sirop :
150 ml lapte
o lingurita ness fara cofeina de la Tchibo
50 ml Amaretto

Nessul se dizolva in laptele caldut ,apoi se adauga amaretto ( se poate si fara ! ) ..cu amestecul acesta  insiropati piscoturile.


pentru decor :
50 ml Amaretto (optional ) - eu l-am turnat deasupra, apoi am pudrat cu praf de cafea
praf de cafea cu lapte
boabe de cafea trase in ciocolata amaruie

Decorul , precum si montatul in pahare ramane la latitudinea fiecaruia  :)





Portia mea , alaturi de o cafea TCHIBO  facuta la minunatul  meu  aparat RUSSELL HOBBS :)


FITI BINECUVANTATI ! :*
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :