CHIFTELE DE CONOPIDA

mal


Pentru ca vara ( in mod special )se gasesc legume pe toate gardurile, e pacat sa le ocolim.
Mai ales ca se pot transforma in felurile noastre de mancare preferate, chiar daca macar pentru o vreme excludem carnea .
Chiftelele sunt apreciate de foarte multa lume, pentru gustul lor deosebit , pentru  ca se prepara simplu...pentru ca sunt capabile sa te scoata din mari incurcaturi atunci cand esti in pana de idei culinare.
Merg aproape cu orice garnitura... si fie ca le consumam calde sau reci, savoarea lor este inegalabila .
Descrierea de mai sus se potriveste perfect si CHIFTELELOR DE CONOPIDA.
Asa ca, nu mai lungesc vorba si va spun cum sa le faceti :).

Opariti in apa cu sare o conopida potrivita ( cca 1 Kg ),  desfacuta in buchetele, bine spalata si tinuta in apa rece minim 30 minute.
Lasati-o sa fiarba maxim 15 minute( sau pana se inmoaie si codita ).  Scoateti-o intr-un castron si lasati-o sa se raceasca. Zdrobiti  (grosier ) conopida cu furculita ( sau cu mana ) .
Adaugati 2 oua, 3 linguri de faina, 4-5 linguri de pesmet, patrujel verde tocat, sare, piper si putina boia de ardei. Omogenizati compozitia. Daca necesita, mai adaugati faina sau pesmet.
Cu mana umezita formatati chiftelele . Prajiti-le in ulei incins, la foc mediu...cca 3 minute pe fiecare parte/ sau pana se rumenesc.
Serviti-le calde sau reci in compania a ce doriti voi, la fel cum procedati si cu chiftelele din carne :)




FITI BINECUVANTATI !
Tags: , , ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :