PANCAKES CAKE - TORT DE CLATITE AMERICANE

mal



Cel de-al treilea tort pentru aniversarea tatei este un tort de clatite americane  - PANCAKES  pe numele lor de origine.

Sigur am si o reteta la acest tort  :) ...asteptata de cel putin 100 de like-uri pe facebook :)).

Mai intai cea de clatite/ pancakes  ...cu scuzele de rigoare ca n-am poze din timpul prepararii clatitelor , doar din momentul asamblarii tortului.
E foarte dificil sa faci (si) poze in timp ce gatesti.. .si de-a dreptul  imposibil sa faci poze cand gatesti si te grabesti :)

Iata ingredientele pentru 10-12 clatite  ( depinde de tigaie )  :

-450 g faina 000
- 5 linguri de zahar ( daca va place dulcele, puteti adauga dupa gust )
-100g unt topit ( caldut )
-500 ml lapte 1,5 %
- 3 oua
-zahar vanilat - 3 pliculete
-coaja rasa de portocala- o lingurita
-2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu
- un sfert  de lingurita de sare


Mixati ouale cu zaharul pana se omogenizeaza ....adaugati untul topit si laptele.
Puneti faina, bicarbonatul, sarea si aromele si mixati pana cand obtineti  un amestec omogen si fara cocoloase.
Consistenta "aluatului' trebuie sa fie ca a unei smantani ....insa fluida.

Se "coc in tigaia incinsa , neunsa , cca 1' pe fiecare parte...insa, e bine sa va formati propriul stil de copt.
Important este sa lasati focul mai moderat...sa aveti tigaia incinsa tot timpul ...iar cand observati ca apar bule la suprafata  si aluatul incepe sa se usuce ,sa le intoarceti.
Veti vedea ca dupa prima clatita o sa va prindeti ce aveti de facut ;)

Daca vreti clatite pentru tort, e musai sa procedati cu aluatul ca la clatitele noastre, adica sa miscati tigaia  sus-jos pana se acopera bine fundul tigaii.
Daca vreti sa le utilizati   ca atare , puneti aluatul in centrul tigaii  si il lasati sa se "aseze "  singur

Aluatul il turnati cu un polonic de supa de dimensiune normala .

Sper ca am lamurit-o ;).

Trebuie sa va spun ca eu am facut cantitate dubla de clatite pentru tortul meu ....sa stiti , in caz ca doriti sa-l faceti si voi :).




Am ales sa-i fac crema de branza si dulceata pentru ca imi place tare mult combinatia.

Am folosit :
1,2 Kg branza de vaci la galeata de la Pilos- Lidl
450g dulceata de soc facuta in casa ( o puteti inlocui cu dulceata voastra preferata)

Le-am amestecat impreuna pana am obtinut crema :



Am montat tortul pe sistemul : clatita- crema- clatita , pana cand am epuizat crema :D





Am incheiat cu o clatita ca sa-l pot orna asa cum mi-am propus .





Cam asta e ...destul de siplu. ;)
Daca va temeti ca n-o sa se taie, va asigur ca n-aveti temei...intra cutitul mai ceva ca-n branza :)).
SIngura problema e sa va descurcati cu dimensiunea feliei :))

FITI BINECUVANTATI ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :