DROB CU MARUNTAIE DE MIEL, PULPE DE PUI SI VERDEATA

mal


Am facut DROB in mai multe variante, dar n-am reusit sa postez mai mult de doua  pe blog.
Astazi am promis in stanga si-n dreapta ca o sa pun  si reteta aceasta, asa ca, desi e tarziu , clampanesc in taste :D.

Intai de toate spalati bine, apoi fierbeti in apa sarata maruntaiele de miel :


Dezosati doua pulpe de pui , intregi (mari)  si taiati-le cubulete.
Puneti carnea impreuna cu 4-5 linguri de ulei intr-o tigaie si lasati-o sa se friga , amestecand din cand in cand.


Cand scade sucul rezultat, adaugati 2 legaturi de ceapa verde , praz , usturoi verde ,marar, patrunjel , leustean ...toate maruntite.

Amestecati-le cu carnea, sarati dupa gust si mai lasati-le pe foc sa sfaraie putin.


Treceti maruntaiele de miel fierte pe sub un jet de apa rece....apoi taiati-le cubulete .
Adaugati-le peste amestecul din tigaie.

Lasati tigaia pe foc inca 2 -3 minute, apoi opriti focul.

Scoateti amestecul din tigaie intr-un castron si lasati-l sa se stampere.
Cand s-a mai racit, adaugati cateva oua.... sare , piper, boia , chili (dupa gust ).

Omogenizati.
Pentru a lega mai bine amestecul, adaugati si doua maini de fulgi de ovaz.



Amestecati bine.

Pregatiti tava in care urmeaza sa coaceri drobul.
Tapetati-o cu prapurele bine spalat cu apa calduta ( il ajuta sa fie mai maleabil )


Puneti tava cu drobul  intr-o alta tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti drobul in cuptorul incalzit la 160* cca 2 ore.
In ultimul sfert de ora modificati temperatura la 180* , astfel drobul se va rumeni :).

Lasati drobul sa se raceasca impreuna cu cuptorul.
Cat este inca suficient de caldut, scoateti-l din forma, altfel riscati sa se rigidizeze din cauza seului si e posibil sa nu-l puteti scoate intreg si frumos :).

Dupa ce se raceste, feliati-l si infruptati-va :)




SARBATORI BINECUVANTATE ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :