SARATELE CU BRANZA SI CHIMEN

mal

Saratelele sunt considerate de catre unii "prajitura sarata"
Suna ciudat, mai ales ca, atunci cand spui prajitura, te gandesti in primul rand la... ceva dulce :).
Daca face sau nu  parte din categoria prajiturilor are mai putina importanta. Esential este ca sunt foarte bune, iar sarbatorile fara aceste minunate "crantanele" sunt mai sarace.

Si pentru ca stiu deja ca multi dintre voi doresc sa le faca pentru Pasti, mi-am amanat cateva trebusoare pentru maine dimineata si m-am apucat de scris reteta. :).

INGREDIENTE :
-500g faina 000
-100g unt 82%
-100g untura
-100 ml smantana fermentata
-100 ml iaurt
-o nuca de drojdie cruda
-o lingurita de sare
- o lingura de zahar

Pentru uns & decor :
-un ou batut bine cu furculita
-100 g branza de oi sarata,  invechita in putina
- seminte de chimen

Puneti impreuna intr-un pahar gradat iaurtul si smantana pe care le amestecati cu drojdia si zaharul.

Intr-un castron cerneti faina, apoi amestecati-o cu untul , untura  si sarea , pana se transforma in "nisip" :).

Adaugati apoi smantana si iaurtul ...

Framantati pana obtineti un aluat legat. In caz ca mai este nevoie, mai adaugati smantana sau iaurt.

Inveliti aluatul in folie si lasati-l sa se odihneasca cca 30 de minute.

Impartiti apoi aluatul in doua.
 Intindeti pe rand foile, insa nu foarte subtiri....sa aibe cca jumatate de cm grosime.

Ungeti fiecare foaie cu ou batut, apoi radeti branza deasupra si presarati seminte de chimen dupa gust.

Cu un cutit sau rotita de patiserie, taiati fasiute aluatul, in functie de cat de lungi si late doriti sa  fie saratelele

Asezati saratelele obtinute in tavi tapetate cu hartie de copt, lasandu-le spatiu sa creasca.

Coaceti saratelele 15-20 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos, la 180*.




Sunt bune calde, dar o sa fie deosebit de fragede si gustoase in zilele de sarbatoare :).

Dupa ce se racesc bine, ambalati-le in cutii ermetice sau acoperiti platoul cu folie transparenta.


Spor sa aveti ! :)

FITI BINECUVANTATI !
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :