mal
Saratelele sunt considerate de catre unii "prajitura sarata"
Suna ciudat, mai ales ca, atunci cand spui prajitura, te gandesti in primul rand la... ceva dulce :).
Daca face sau nu parte din categoria prajiturilor are mai putina importanta. Esential este ca sunt foarte bune, iar sarbatorile fara aceste minunate "crantanele" sunt mai sarace.
Si pentru ca stiu deja ca multi dintre voi doresc sa le faca pentru Pasti, mi-am amanat cateva trebusoare pentru maine dimineata si m-am apucat de scris reteta. :).
INGREDIENTE :
-500g faina 000
-100g unt 82%
-100g untura
-100 ml smantana fermentata
-100 ml iaurt
-o nuca de drojdie cruda
-o lingurita de sare
- o lingura de zahar
Pentru uns & decor :
-un ou batut bine cu furculita
-100 g branza de oi sarata, invechita in putina
- seminte de chimen
Puneti impreuna intr-un pahar gradat iaurtul si smantana pe care le amestecati cu drojdia si zaharul.
Intr-un castron cerneti faina, apoi amestecati-o cu untul , untura si sarea , pana se transforma in "nisip" :).
Adaugati apoi smantana si iaurtul ...
Framantati pana obtineti un aluat legat. In caz ca mai este nevoie, mai adaugati smantana sau iaurt.
Inveliti aluatul in folie si lasati-l sa se odihneasca cca 30 de minute.
Impartiti apoi aluatul in doua.
Intindeti pe rand foile, insa nu foarte subtiri....sa aibe cca jumatate de cm grosime.
Ungeti fiecare foaie cu ou batut, apoi radeti branza deasupra si presarati seminte de chimen dupa gust.
Cu un cutit sau rotita de patiserie, taiati fasiute aluatul, in functie de cat de lungi si late doriti sa fie saratelele
Asezati saratelele obtinute in tavi tapetate cu hartie de copt, lasandu-le spatiu sa creasca.
Coaceti saratelele 15-20 de minute, sau pana cand se rumenesc frumos, la 180*.
Sunt bune calde, dar o sa fie deosebit de fragede si gustoase in zilele de sarbatoare :).
Dupa ce se racesc bine, ambalati-le in cutii ermetice sau acoperiti platoul cu folie transparenta.
Spor sa aveti ! :)
FITI BINECUVANTATI !
Tags:
aperitive
,
PANIFICATIE
,
reteta de saratele
,
saratele
,
saratele cu branza
,
saratele pentru party
Home
/
aperitive
/
PANIFICATIE
/
reteta de saratele
/
saratele
/
saratele cu branza
/
saratele pentru party
/
SARATELE CU BRANZA SI CHIMEN
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :