PRAJITURA CU BLAT DE CACAO SI MERE CARAMELIZATE

mal



Putin timp liber = copt prajitura pentru suflet :).
Asa se traduce mai nou pauza de lucru:). Dar cand vine cu un asemenea beneficiu , nu refuz nici picurata cu ceara :P.
Dupa plimbarea in soare, e in topul preferintelor mele.

Desi initial aceasta prajitura trebuia sa fie altfel, a iesit .... asa.
Si pentru ca a fost atat de buna, a mai scapat doar jumatate pentru transformare.
Va arat mai intai reteta si modul de preparare in aceasta forma.... iar transformarea( delicioasa si ea ) ...ramane pe data viitoare :).

INGREDIENTE PENTRU MERELE CARAMELIZATE :

- 3  mere rosii (acrisoare si zemoase) mari ( imense au fost ale mele, cca 1 kg )
- 2 linguri de zahar brun
- un cub ( cca 20 g ) unt. ( daca vreti prajitura de post, nu puneti unt )
- scortisoara macinata dupa gust

PREPARARE :

 Merele se curata si se taie felii mari.
 Feliile se pun intr-o tigaie impreuna cu zaharul si untul. Se calesc pana cand  sucul lasat de mere  se evapora si se transforma in caramel.



 INGREDIENTE PENTRU BLATUL DE CACAO :

- 15 linguri de faina
- 12 linguri de zahar brun ( sau rafinat/ normal/alb )
- 12 linguri de ulei
- 25 linguri apa minerala
- 2 oua ( daca vreti prajitura de post, nu puneti ouale, inlocuiti cu 3-4 linguri de apa minerala  )
- 100g cacao de buna calitate
- o lingurita rasa de bicarbonat
- o piscatura de sare
- coaja rasa de la o portocala

Se amesteca toate intr-un castron ,  folosind un tel .



ASAMBLARE PENTRU COPT :

Tava , dreptunghiulara si nu foarte mare  in cazul meu, se imbraca cu hartie de copt.
Se aranjeaza feliile de mar caramelizat pe toata suprafata  si se pudreaza cu scortisoara :



Apoi se acopera cu grija, cu amestecul pentru blat, deja pregatit.


Se netezeste cu lingura, astfel incat aluatul sa imbrace bine toate merele.

Se coace cca 35-45 minute, la 180*.....sau pana cand trece testul cu scobitoarea.


Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa cca 5 minute sa se stampere, apoi se rastoarna pe o alta tava si se indeparteaza hartia de copt.


Daca nu mai aveti rabdare, puteti s-o taiati chiar si calduta.(asa, ca mine )
E prea buna ca sa asteptati sa se raceasca complet :P.



Veti vedea cat e de lipicioasa / delicioasa / ciocolatoasa....incat nu te poti opri dupa prima felie, chiar daca eticheta o impune :)).

In curand urmeaza si transformarea.
Stati aproape ;).



Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :