PUI DULCE ACRISOR CU ANANAS SI LEGUME

mal



Combinatia dintre carne si fructe mi se pare di-vi-na.
O adoram in copilarie, o ador  astazi si o sa ramana in topul preferintelor mele , forever .
Fie ca reteta contine cele doua elemente, fie ca sunt gatite separat, nu dau fructele pe muratura, aste e clar :).

Gatesc pui cu mere, gutui, pere, prune, ananas, banane...etc. Il asociez cu sosuri de visine, zmeura, fructe de padure, ananas, mere...etc.
Nici compotul nu scapa de asocierea cu puiul... in special cel de gutui sau prune bistrite, dar si cel de mar sau pere.

Astazi ,pe ananas mi s-a pus pata. Pe o conserva SunFood, primita cadou  ...care astepta de mult sa fie valorificata. ;)
Multumesc  SunFood  ! ;)

Reteta de baza a mancarii e cam aceeasi .  Pui, ceva legume  si un fruct ...la alegere.

Si se face simplu, asa cum am si spus pe Facebook.

Carnea de pui , transata, se pune intr-o tigaie  cu cca 100 ml  ulei si se rumeneste ( la foc mai maricel )  pe toate partile ...pana prinde crusta. ( ca sa nu sara ulei prin toata bucataria, eu ii pun capac si o supraveghez )
Se adauga :
- 1-2 cepe medii   taiate pestisori
- ardei gras - rosu si galben 3-4 buc , taiati cubulete
- 2-3 morcovi taiati rondele
- 2-3 tije de telina ( facultativ )
- sare, dupa gust .
Se calesc impreuna, scuturand din cand in cand tigaia, ca sa nu se prinda.
Focul e indicat sa fie inspre mic.
Legumele si carnea vor lasa sucul propriu. Lasati-le sa se gateasca impreuna pana cand observati ca acest suc se evapora.

Acum e momentul sa adaugati o conserva de ananas rondele ( de la SunFood ) 565g, cu tot cu suc.
Mai puneti 2 linguri de melasa de rodie ( se gaseste la Kaufland, Billa, Auchan). Pe sticla in care e ambalata scrie : Concentrat de rodie.
Pentru contrast, puneti neaparat zahar ( brun ) ...cca o lingura.
Mai adaugati fulgi de chili,  sau chiar ardei iute proaspat, dupa gust si piper.

Daca vi se pare ca ar mai trebui sare, inlocuiti-o cu 1-3 linguri de sos de soia... daca aveti, daca nu, e ok si sarea.

Lasati mancarica sa bolboroseasca la foc mic, pana se evapora sucul de ananas si se patrunde carnea.
La servire aduagati frunze de patrunjel .

Merge super cu cartofi piure/ natur sau la cuptor.
Cu orez simplu sau cu legume.
Cu couscous.

Sau ca atare, cu pita buna de casa ;).

Astazi am facut piure de cartofi langa... asa m-a palit :).




Va doresc spor la gatit si sa fiti binecuvantati !




Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :