Blat pandispan : din 5 oua + 5 linguri de zahar + 5 linguri de faina + 5 linguri de ulei + 2 linguri de pesmet + vanilie sau lamaie pentru aroma.
Ouale se separa. Se bat spuma tare albusurile cu zaharul, apoi se aduga galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se pune uleiul, se amesteca bine... apoi se pune faina, pesmetul si aromele.
Se coace intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie , la 180 *... cca 12-15 minute sau pana se rumeneste usor.
Pentru montat se taie in doua . ( eu am montat-o intr-o tava patrata)
Crema se face din frisca naturala ( 500 ml ) + 2-3 linguri de miere + zahar...4-5 linguri sau dupa gust , un plic de gelatina pt 500 ml lichid si vanilie.
Se aseaza intre cele doua straturi de blat.
Ideal e sa stea la frigider peste noapte.
Se pudreaza cu zahar praf vanilat inainte de servire.
E foarte pufoasa, usoara , fina...
O pot manca linistiti si copilasii mai mici sau mai mari :)
Fiti binecuvantati !
Buna am facut prajitura si blatul nu mi-a crescut deloc nu trebuia pus praf de copt?
RăspundețiȘtergere