mal
1 kg de faina, 30 g drojdie, zahar 1-2 lingurite ( facultativ ) , sare (dupa gust )..cca 2 lingurite ...apa calduta 500-700 ml.
Faina se pune intr-un vas, cernuta.
In mijloc se formeaza un crater in care se pune drojdia, zaharul si jumatate din apa calduta .
Cu lingura se amesteca impreuna cu putina faina pana se obtine un soi de crema asemanatoare cu aluatul de clatite, numita maia.
Se acopera cu un servet si se lasa se lucreze drojdia cca 15 minute.
Apoi se framanta adaugand pe rand apa necesara pana se epuizeaza faina si se formeaza un aluat care se dezlipeste de maini.
Aluatul se acopera si se lasa sa creasca in loc caldut cca 1 ora.
Apoi se mai framanta putin pentru ai reduce volumul.
Cu mainile unse cu ulei ,se aseaza aluatul intr-o forma rotunda (o oala )unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, se acopera si se lasa sa mai creasca cca o ora.
Se coace la 180*-200* cca 50-60 minute.
Tags:
PANIFICATIE
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Buna ziua, imi pare rau dar nu pot citi nicio reteta. Pur si simplu nu sunt afisate retetele.
RăspundețiȘtergerebuna...cu scuzele de rigoare te anunt ca sunt retete carora le-am pus doar poza si urmeaza sa le completez in timp...
RăspundețiȘtergerete mai astept in vizita si sper sa reusesc sa postez reteta pana atunci :)