mal
Ca sa preparam ciorbita de mazare avem nevoie de : mazare (proaspata, congelata sau din conserva), morcovi, verdeata(patrujel si marar), o ceapa ,2-3 linguri ulei, un ou, 2 linguri de faina, sare, piper...eventual vegeta ...si smantana .
Morcovul si ceapa se calesc in putin ulei pana cand acesta se coloreaza (de la morcov)...
Se adauga apa , se aduce la punctul de fierbere si dupa cateva clocote se pune mazarea (a mea e congelata) si coditele de la verdeata taiate bucatele:
Se fierbe aproximativ 10 minute, apoi se sareaza si se verifica daca e patrunsa mazarea. Dintr-un ou si doua linguri de faina se face o compozitie de galuste ...mai lejera. Se pune intr-o punga cu varful taiat, cu ajutorul careia se formeaza galustele cercuri, cercuri ,direct in oala cu ciorba:
Se mai lasa pe foc doua-trei minute.
Se serveste presarata cu marar si patrunjel verde...piper negru proaspat macinat si o lingura de smantana mai acrisoara.
Nota:
Cei care tin postul pot elimina galustele si smantana.
Tags:
CIORBA-LEGUME
,
supeciorbe
Despre:
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate
Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :