CIORBA DE SALATA CU OCHI ROMANESC SI CRUTOANE DIN PAINE DE CASA


mal
Ciorba de salata verde face parte din categoria ciorbelor de primavara (desi, in vremurile noastre, poate fi pregatita in orice anotimp). Din putine ingrediente si foarte simplu de preparat, aceasta ciorba poate fi servita cu succes ca fel de sine statator sau ca deschizatoare de drum pentru un fel principal (daca esti un mancacios;))  ). Glumesc :)!
Asadar, ingredientele sunt urmatoarele: salata verde, usturoi (verde), unt, ou, smantana sau iaurt , paine(sau crutoane gata preparate) sare si piper (cantitatile in functie de portii, pot fi usor portionate de catre fiecare....avand in vedere ca dint-o capatana de salata mare ies cca3-4 portii).
In putin unt (10g) se pune usturoiul (2-3 catei) si se lasa sa sfaraie cateva momente (nu trebuie sa se arda!!! ) apoi se adauga salata verde spalata si rupta (nu taiata!!!) in bucati rezonabile si sare dupa gust. Se amesteca , se pune capacul oalei, se reduce focul si se gateste cateva minute pana cand salata isi lasa sucul. Dupa cateva clocote in suc propriu adaugam apa fiarta peste salata (tot in functie de cate portii dorim -o portie = 450 ml). Cand incepe sa clocoteasca din nou verificam de sare, apoi cu grija spargem cate un ou pentru fiecare portie si il lasam se se solidifice in ciorba 2-3 minute.
Intre timp se pregatesc crutoanele din paine prajita 
Pentru servire scoatem cu grija ciorba in farfurie o amestecam cu smantana sau iaurt dupa gust, apoi scoatem  si oul pe care il asezam deasupra salatei . Rasnim piper , adaugam crutoanele si...ne infruptam.
Desi nu pare, aceasta ciorba usor de preparat si cu ingrediente simple, este destul de hranitoare .
S-aveti pofta de gatit si servit !!!
Daca aveti nelamuriri astept intrebarile voastre :).
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

  1. (doua degete sus) Da, io am o nelamurire! Unde stai ca sa vin si io la o portie de ciorba de salata!?! Imi place la nebunie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare interesanta. Nu se inmoaie prea tare salata? Eu o fac altfel

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :