MAMALIGUTA CU BRANZA DE OI SI SMANTANA

mal

Chiar daca uneori  plecam privirea (de rusine) sau vorbim in soapta pentru a nu ne deconspira cand suntem plecati "pe afara" (nu intru in amanunte, dar cred ca stiti la ce ma refer) , in momentul cand vedem mamaliga, romanul din noi incepe "sa urle" ...si nu-l mai opreste nimeni decat daca il imbie la masa si-i serveste minunatia galbena:))
Satul, cu siguranta, e mandru (macar in sinea lui ) ca e roman :).
Gatesc de cativa ani buni pentru diverse persoane, multe la numar(in general copii si tineri), insa rar s-a intamplat sa intalnesc romani care sa nu aprecieze mamaliga...
...iar cei care o fac totusi, o fac in necunostinta de cauza sau ... din cauza unor idei preconcepute...autoinduse :)
Asta e, daca n-au gustat , nu stiu ce pierd :D...sau... gusturile nu se discuta :))) !
Mie imi place mamaliga la orice ora din zi si in orice anotimp. Gasesc in ea un aliat de nadejde pentru lactate, carne si preparate din carne(fie ele de orice animal sau pasare, comestibile sa fie ), legume si... chiar si pentru fructe :)
Azi va prezit varianta cu branza de oi rasa si smantana .
"Reteta" e simpla : mamaliga (cred ca stiti s-o preparati deja) asezata in farfurie dupa cum va lasa imaginatia si dorinta, branza matura (adica sarata si statuta o vreme la putina (berbinta) sau cum o numiti voi ) rasa pe razatoarea cea mai fina din dotare si ...smantana musai fermentata (cea dulce e pentru prajituri :))   )
Mmmmm , de vis :D
  Incercati !
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :