DESERT CU FRUCT DE KAKI , STRUGURI, IAURT GRECES, MIERE SI CEREALE

mal
 
Chiar daca se apropie iarna, zilele de toamna sunt  inca destul de calduroase . Deseori parca simtim dorinta sa ne racorim si indulcim  deopotriva in aceste minunate zile. Nu de fiecare data avem ceva dulce  preparat in casa, insa de cele mai multe ori avem tot soiul de ingrediente prin camara si frigider care combinate pot "naste" deserturi uimitoare.
Zilele trecute (sa tot fie vreo 2 saptamani) am trecut printr-o asemenea experienta.
Prajiturile tocmai se terminasera (se intampla rar, aproape zilnic avem ceva dulce preparat in casa) si cum nu se poate fara desert, am incropit de urgenta ceva. Un minunat desert cu iaurt, miere,cereale si multe fructe, la pahar. Daca va place un mic dejun dulce, puteti sa-l serviti si ca mic dejun...va v-a  da  suficienta energie . Asadar....
Fructele de kaki {am folosit doar unu }le aveam cumparate deja , iaurt si cereale avem mai tot timpul , iar mierea nu ne lipseste niciodata din casa.
  Am pregatit  ingredientele , am scos  paharele (3 la nr ) si ne-am apucat de treaba ( m-a ajutat si Andreea ).
Iaurtul grecesc l-am amestecat cu miere (1 lingura ajunge )iar fructele, kaki si cateva boabe de struguri fara samburi (pe care i-am cumparat pentru o placinta , o sa pun curand reteta ) le-am taiat bucatele .
Nu ne-a mai ramas altceva de facut, decat sa montam preparatul. Si iata cum am procedat :
Pe fundul paharului am pus cereale cu miere , apoi am turnat un strat de iaurt (amestecat cu miere )...
  ...apoi am pus bucatele de fruct de kaki....apoi iar cereale, iar iaurt....
  ....iar cereale, apoi boabe de struguri taiate in jumatati
  si bucatele de kaki...iar la final un mot de iaurt ....

am ornat cum am stiut noi mai bine si... l-am mancat, evident :))...nu de alta, dar era cald, ne era pofta si se inmuiau cerealele :))

 A fost bun, bun , satios, racoros si mai ales ...dulce :)
Incercati ! ;)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

  1. super :D....na asta fac si eu maine....apropo....iaurt grecesc? care ii dif? nu am mai vz pana acu :)):p

    RăspundețiȘtergere
  2. iaurtul grecesc se gaseste in real...are 10% grasime :D...o consistenta aparte, ideal pentru deserturile pe baza de iaurt.

    RăspundețiȘtergere
  3. eeee....de citeam inainte stiam :))....na las data viit stiu sa ma uit ....desi o marca anume ar fi mai usor de vz da nu cont ....bn si asa....oricum am facut ieri .....si iuby meu o mancat vreo 3 pahare fara oprire si azi mai vrea :)).....o zis sa ma apuc sa pun in aplicare tot ce postezi :))

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :