PLACINTA CU SPANAC & NUCI & USTUROI ....a la Adriana

mal

Ieri a plouat in Timisoara pana pe la pranz. N-am ceva cu ploaia in mod special, numai ca imi induce o stare de moleseala de care nu sunt tocmai multumita.
Ca sa alung acea moleseala de care va povestesc, m-am apucat sa fac aceasta placinta cu spanac (de care inca n-am reusit sa scap :)) ), branza gouda,  mult usturoi ,  nuci si evident foi ...din comert;).
Pana s-au decongelat foile am preparat umplutura de spanac.
Usturoiul , o caciulie intreaga (ca sa ne fereasca de raceli ) l-am taiat rondele si l-am sfarait in 2-3 linguri de ulei...
l-am stins cu 100 ml lapte  
 
 ...peste care am adaugat apoi spanacul congelat (1 kg )
Am pus si o lingurita de sare, am acoperit cratita si am lasat sa se inabuse spanacul in lapte cca 5 minute dupa ce s-a decongelat (in total cca 10 min )
Apoi am oprit focul si am transferat spanacul intr-un castron . (datorita faptului ca am pus  doar putin lapte, spanacul s-a desfacut formand un fel de crema cu foarte putin lichid )

  Pana s-a stamparat spanacul am dat pe razatoare 400g de branza gouda si am macinat 200g de nuci.
 Peste spanac am pus mai intai 100g pesmet si am amestecat bine, apoi am pus nuca macinata
 ...iar la final branza rasa, 2 oua si un albus (galbenusul l-am pastrat ca sa ung la final placinta) si piper negru proaspat macinat.
Am amestecat bine umplutura si  i-am mai adaugat sare (aici fiecare pune dupa gustul sau )...
 Saparat , intr-un ibricel, am topit 100g unt pe care l-am amestecat cu 5-6 linguri de ulei de nuci ...
 ...pe care l-am folosit pentru uns tava si evident foile (va reamintesc ca am folosit foi de placinta din comert )
 Am trecut la asamblare:
 foile le-am pus cat de incretite s-a putut, in asa fel incat sa acopar  uniform tava. Am uns bine fiecare foaie in parte cu amestecul de unt si ulei. (am pus un start de 4 foi suprapuse )
 ...apoi am turnat jumatate din umplutura de spanac, am nivelat si am acoperit cu alte 4 foi dupa aceiasi procedura...apoi iar restul de umplutura si alt strat de 4 foi....
 foaia de la final, cea care trebuia sa dea fata placintei am pus-o cat de drept am putut...am uns-o bine cu ou si am decorat-o cu samburi intregi de nuca.
 Am dat placinta  la cuptorul incins la 190* cca 30-35 minute.
Rezultatul este acesta:
 Am lasat placinta sa se stampere 20 minute, apoi am scos-o din tava (a iesit surprinzator de repede si foarte intreaga :)  )...apoi am feliat-o si am servit-o cu salata de rosii chery :)
  Fiind destul de mare pentru 3 persoane am ramas cu jumatate pe care am servit-o rece la micul dejun si in cursul zilei de azi, simpla , fara acompaniament.
E surprinzator de buna si rece, asa ca ma gandesc tot mai serios sa o trec la categoria aperitivelor reci, fiind de mare efect datorita culorilor :)
Incercati!
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :