LUDAI (DOVLEAC ) COPT

mal

  Din ciclul "cine n-are soacra sa-si cumpere ....dovleac de la piata" , astazi va prezint ludaiul (dovleacul ) meu de pe Valea Ampoiului copt in duba (cuptor).
L-am primit de la soacra mea (Doamne, da-i zile )  luna trecuta ...si iata ca  abia acum i-a venit randul (in sfarsit) sa fie pus in valoare.
Cum altfel decat....copt in cuptor.
Feliat, l-am "prafuit" cu putin zahar , ca sa se caramelizeze in timpul coacerii ( caramelul rezultat scoate mai tare in evidenta gustul de dovleac ), si l-am pus in cuptor o vreme  buna ...cca o ora.
L-am lasat sa se stampere putin , apoi l-am savurat pana la ultima bucatica. Drept e ca n-am mai prins asa un ludai bun de cel putin 10 ani....
I-am luat semintele si la anu' o sa-mi cultiv proprii mei ludai...gasesc eu undeva o palma de loc :)...ca merita :)
Delactati-va si voi...macar cu pozele :D.



Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :