mal
Din ciclul "cine n-are soacra sa-si cumpere ....dovleac de la piata" , astazi va prezint ludaiul (dovleacul ) meu de pe Valea Ampoiului copt in duba (cuptor).
L-am primit de la soacra mea (Doamne, da-i zile ) luna trecuta ...si iata ca abia acum i-a venit randul (in sfarsit) sa fie pus in valoare.
Cum altfel decat....copt in cuptor.
Feliat, l-am "prafuit" cu putin zahar , ca sa se caramelizeze in timpul coacerii ( caramelul rezultat scoate mai tare in evidenta gustul de dovleac ), si l-am pus in cuptor o vreme buna ...cca o ora.
L-am lasat sa se stampere putin , apoi l-am savurat pana la ultima bucatica. Drept e ca n-am mai prins asa un ludai bun de cel putin 10 ani....
I-am luat semintele si la anu' o sa-mi cultiv proprii mei ludai...gasesc eu undeva o palma de loc :)...ca merita :)
Delactati-va si voi...macar cu pozele :D.
Tags:
aperitive
,
LEGUME
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Ooooo... ce bine arata....
RăspundețiȘtergereasa-i ?! ....la fel de bun, precum arata, a fost :)
RăspundețiȘtergere