PLACINTA DIN FOI CU TELEMEA SARATA

mal

Ce-si poate dori un suflet de om intr-o zi ploioasa si friguroasa, cand vantul suiera pe la ferestre ?!  O placinta , evident !
O placinta simpla, buna si calda ...care se face repede si e in stare sa potoleasca pofta si foamea...si sa alunge tristetea zilei :) si ...gandurile negre :)).
Ingrediente la indemana oricui : foi de placinta 1 pachet de 400g (v-am mai spus, e musai sa la aveti prin congelator !!! ), telemea de vaci  sarata ,aproximativ  1 kg ....cca 50 ml ulei  si ...o zi ploioasa :))
  Tava  (eu am folosit una patrata )se unge cu ulei . Foile se aseaza incretite, astfel incat sa acopere uniform toata tava. Se ung cu ulei fiecare in parte, apoi se aseaza urmatoare ...si tot asa pana se pun 4 foi.
 Branza se framanta cu mana , apoi se aseaza (jumatate) peste foile unse...se mai pune un strat de 4 foi dupa aceeasi metoda ...si apoi restul de branza.
 Cu stratul de foi de la suprafata se procedeaza la fel, exceptie facand ultima foaie, cea care da "fata" placintei. Aceea se impatura intr-un patrat de marimea tavi si se aseaza cu grija si cat mai neted cu putinta. Se unge  cu ulei.
Gata cat ai zice...placita .:)
Se da la cuptorul incins la 180* timp de 40-50 minute.

Proaspat  scoasa din cuptor arata asa :
 ....iar in sectiune , asa:
 De buna, e ....teribil (de buna ) :)). Alunga si cele mai negre ganduri :D si cele mai triste zile :D.
  Incercati !
Daca va place puteti adauga la branza marar sau seminte de chimen. E buna in orice varianta :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :