mal
Personal, consider ca aluatul foietaj este o aparitie foarte practica in domeniul patiseriei, de aceea e bine sa fim recunoscatori celor care l-au inventat. :DFie ca il taiem in forma de triunghi, patrat , dreptunghi ....etc... si il umplem cu dovleac, mere, branza....etc , dandu-i forma de trigoane, pateuri, saratele ...etc , e la fel de gustos si simplu de lucrat.:)
Singura conditie e sa-l ai prin frigider (evident daca timpul va permite , puteti face propriul vostru aluat, eu il cumpar de-a gata din comoditate si ...lipsa de timp ) si sa ai chef de lucru.
Umpluturile se gasesc si ele de cele mai multe ori prin camara sau frigider.
Eu am umplut trigoanele mele cu dovleacul ramas de la placinta asta :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/11/placinta-cu-dovelac-si-scortisoara.html
Am taiat aluatul patratele,i-am pus umplutura si l-am impaturit in forma triunghiulara. L-am asezat in tava pe foaie de copt unsa si l-am dat la cuptor la 170* cca 15-20 min.
Cand le-am scos din cuptor, am pudrat trigoanele cu zahar praf si scortisoara.
Le-am servit fierbinti :)...Sunt....mmmmmmama miiiaaaaaa :))))) ....bune, de te lingi pe degete ;)
Incercati !
Tags: deserturi , FOIETAJ
De acord cu tine in legatura cu aparitia aluatului, muncim noi mai putin si avem rapid ceva dulce sau sarat. Pup!
RăspundețiȘtergereAsa este Sara:)...te pup si merci de vizita ;)
RăspundețiȘtergerewoww arata bestial!o zi placuta iti doresc
RăspundețiȘtergereMultumesc Nela ! O zi faina si tie ! :)
RăspundețiȘtergere