TURTA DULCE CU MIGDALE SI GLAZURA DE MARSHMALLOW

mal


 Este seara ajunului de mos Nicolae, seara in care , ca niste copilasi cuminti ce suntem, trebuie sa ne punem ghetutele curate la fereastra.
Daca am fost cuminti pe parcursul anului, cand v-a trece pe la noi , mosul o sa ne lase cadouri frumoase si multe dulciuri in ghetute. Daca am fost neastamparati o sa ne lase doar o nuia.
Eu am cateva nazbatii la activ , asa ca incerc sa-l imbunez cu ceva turta dulce facuta special pentru el :))...poate , poate ma iarta si-mi aduce ceva bun :)
Si cum nu sunt deloc egoista, va dau si voua reteta ca sa-i faceti si voi mosului turta dulce:), ca sa va aduca si voua daruri multe, multe :).

Pentru turta dulce cu glazura de marshmallow am folosit urmatoarele ingrediente : faina -250g , zahar -150g, miere -150g, 2 oua , 50g de ciocolata 60% cacao, 150g migdale...coaja rasa de lamaie, scortisoara, cuisoare, cardamom ...cca o lingurita din fiecare, o lingurita de praf de copt, putina sare, 3 linguri de zahar praf + 15 buc marshmallow colorate + un albus de ou pt glazura.

  Am mixat ouale intregi cu zaharul  pana s-au transformat intr-o crema spumoasa.
Am rupt ciocolata bucatele si am topit-o impreuna cu mierea pe baie de aburi, apoi am adaugat-o peste ouale batute .
 Am pus migdalele , aromele si coaja de lamaie  peste...apoi am adaugat  si faina  amestecata cu sarea si praful de copt .
Le-am amestecat bine.


 Rezultatul  a fost un aluat nici tare nici moale, pe care l-am asezat intr-o tava patrata unsa cu unt, nivelandu-l cu spatula (sau lingura )

Am copt turta dulce la 180* cca 30 minute . Intre timp am batut albusul cu zaharul praf. Cand a fost aproape coapta (se verifica cu scobitoarea ) am scos-o din cuptor, i-am pus glazura , apoi am ornat-o cu marshmalow.

 Am mai dat-o la cuptor cca 10 minute.  Spuma de marshmallow  s-a topit si impreuna cu albusul au format  glazura care se vede in poze.
Dupa ce am scos-o din cuptor am lasat-o peste noapte sa se usuce bine  glazura. Am feliat-o cu un cutit ud , deoarece glazura era destul de lipicioasa.
Am constatat ca se uscase mai bine a doua zi :), insa era deja feliata :).
  Este foarte buna .  Migdalele se prajesc in aluat si devin crocante, glazura e lipicioasa si se intinde...mmmm, numai buna pentru copilasii cuminti si pentru mosul cu darurile :))

Cutiuta acesta e pregatita  special pentru mos Nicolae.... sta cuminte pe fereastra linga ghetute si asteapta .:D :)



Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comentarii :

  1. Waw ! arata asa bine ! cu siguranta a venit mos Nicolae la voi...
    Sarbatori frumoase !

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc , Lia :)
    da, a fost mosul pe la noi si n-a fost deloc zgarcit :))...semn ca suntem cuminti :D

    RăspundețiȘtergere
  3. superba cutiuta, delicioasa turta :)pot zice ca sunt mosu' ?as mai dori un pahar cu lapte si inca niste bucatele de turta :)

    adriana ,alinutza ofera tuturor celor ce au participat la provocarea nuci si usturoi, cadoul sapunul solid in ton cu provocarea , adresa ta nu a primit-o . daca doresti cadoul te rog frumos mai trimite o data datele.o seara superba :)

    RăspundețiȘtergere
  4. buna tuturor
    va rog sa -mi spuneti cum sa fac glazura de martipan

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :