PITA (PAINE ) CU UNTURA

mal
  De trei zile nu ma simt deloc bine.:(
Cred ca am stat prea mult in frig sau "am tras curent" , destul ca am intepenit rau de tot.
Am niste dureri ingrozitoare in zona coloanei cervicale...inspre stanga asa...nu-mi pot intoarce gatul , iar umarul si mana mi le simt cam amortite. Ba mai mult , afurisita de durere imi strange ceafa ca o gheara nevazuta, facandu-ma sa gem la cea mai mica miscare (de durere, nu de placere :)))   )
Andreea mea zice ca am facut "nevralgie cervico-branhiala", a descoperit ea simptomele intr-o carte naturista, drept pentru care ma  infunda cu ceaiuri .
La sfaturile lu' uica Mihai m-am frectionat cu tuica in zona cu pricina, ba mi-am pus si comprese , tot cu tuica... doar, doar razbesc si ma scap de durere.
Pe net am gasit indicatii cu privire la un unguent  cu extras de "gheara dracului."..m-am frectionat si cu ala de cateva ori, dar tot in zadar.
Durerea nu vrea sa cedeze. Am reusit s-o amortesc putin cu un algocalmin, timp in care am si atipit putin, deoarece aceste dureri ma obosesc cumplit.
Nu pot sa gatesc, desi imi doresc...mai ales ca mi-e foame non-stop, exact ca unui condamnat.:))
Acum mi-am amintit de tot ce as manca si n-am facut-o  inca , desi , credeti-ma, nu am suferit de foame deloc, ba din contra, m-am ghiftuit mai tare ca niciodata in ultima perioada. :))
Asa mi-am amintit de cand n-am mai mancat eu inghetata....sau banane cu nutela(care ingrasa ingrozitor, dar imi plac de mooor ) ....si ce credeti ?! ...de pita cu untura. :))
Nu simpla...ci presarata cu vegeta si boia si acompaniata de usturoi , dar si de ceapa rosie.:))
Asa ca l-am trimis pe iubi pe balcon dupa galetuta cu untura pe care soacra mea mi-a daruit-o cu scopuri nobile...adica se gandea ea ca o sa fie transformata in cosulete, cornulete si alte alea , bunataturi.
Painea , desi de cumparat , era numai buna ...coapta de noaptea trecuta catre dimineata, cu miezul moale si coaja crocanta.
Ceapa si usturoiul nu-mi lipsesc niciodata....
pofta nici atat:))....
Am zis eu ca-i semn bun ca mi-e foame si pofta, deoarece muribunzii nu au dorinte asa pacatoase :)) ca mine, semn ca mai am inca de trait :)).
Si-am infulecat cateva felii de pita cu untura cu zambetul in coltul buzei si toate gandurile astea de-a valma in mintea mea.
O felie cu ceapa... o felie cu usturoi...a felie cu ceapa ....o...
....si tot asa , pana m-am simtit ghiftuita si cu pofta implinita.
Nu va spun altceva decat ca mi-a placut atat de mult incat m-am gandit ca poate durerea asta a mea nu-i chiar intamplatoare...ca daca-mi era bine, sigur ma avantam sa gatesc iarasi te miri ce retete sofisticate, torturi si mai cate altele.
Asa, noroc cu durerea , ca am putut sa ma bucur din plin de pita mea unsa cu untura ca in vremea cand eram copil si ma lua foamea de la alergatura exact cand mama nu era acasa sa-mi dea sa mananc.
Atunci, ca si azi, dadeam iama in rezerva de untura a familiei si-mi potoleam foamea si eram fericita  cu ce dadea Domnul.
S-apoi daca vi se face pofta pe untura mea pe pita, nu asteptati sa va ia vreo durere, mancati-o linistiti cat inca sunteti in putere ... ca nu cred ca este pe lume bunaciune mai mare. :)
Sa ne dea Dumnezeu sanatate la toti ! :)


Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comentarii :

  1. Despre paine cu untura, nu zic nu, o fi buna, dar cum am ajuns pe aici, repet sfatul meu de pe facebook pentru Laura A.: Voltaren unguent e numai bun dupa o frectie generala, dupa o baie calda si in final: un somn binecuvantat si cat mai devreme!

    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,ce ai tu se numeste torticolis(cand intepeneste muschiul sternocleidomastoidian,se incurca fibrele ca si la un carcel).Poti incerca Diclofenac gel sau Fenilbutazona unguente locale in zona dureroasa.O sa treaca in 3-4 zile.Iti doresc multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Adriană, nu băga în seamă toate ale, n-ai nici tortinustiucum, eşti spetită şi ai găsit medicamentul cel mai bun.
    Eu unul de când o dat frigul, beau câce un deţ de răchie şi zilnic mănânc pită cu untură şi cu varză acră. Numa că tu ai greşit folosind răchia pe dinafară. Ea se foloseşte pe dinăuntru.
    Dar să vezi ce bandit sunt eu, cum mi-am făcut o untură ca pentru muribunzi.
    Am luat un kil de untură făcută din şmer, am dat prin maşina de tocat un sfert de kil de CPL fript la sânge, am bătut în mojarul de piatră foi de dafin,beţişoare de la cimbru, puţin busuioc, boabe de piper şi un ardei iute uscat. Am amestecat toate astea şi am mai adăugat şi o linguriţă de mirodenii pentru grătar.
    Minunea asta o pun pe coltuc de pâine integrală, lângă varză acră şi deţul înainte. Şi uite, nu pot căciulă, nu port fular, nu port mănuşi.
    E drept că îmi curge nasul tot timpul şi am un junghi în partea dreaptă dar cine să bage de seamă ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uico, faina reteta ai impotriva bolilor. :))Acu' mi-s sanatoasa, postarea asta e de anu' trecut ...am racit atunci la filmari c-o fost ger la BUzias :))

      Sanatate maxima!

      Ștergere

daca doriti sa comentati :