mal
Combinatia de ciocolata si menta este printre favoritele mele.
Ador ambele arome deopotriva de aceea le folosesc atat de des in deserturi la pahar , torturi ...macarons ...si acum , in aceasta rulada.
Denumirea am imprumutat-o de la vestita ciocolata ... AFTER EIGHT, doar ca se para mai "exotica" , asa....insa poate sa se numeasca la fel de bine RULADA DE CIOCOLATA SI MENTA :).
Tot ce am facut pana acum cu aceste arome au fost retete incropite de mine dupa conceptul AFTER EIGHT .
Am incercat pe cat posibil sa folosesc cat mai putine ingrediente si doar pe acelea care pot imprumuta cu usurinta aceste doua arome, de ciocolata si menta , insusindusi-o.
De aceea declar aceasta rulada "copilasul meu" si am sa va rog s-o/sa-l tratati ca atare....intelegeti ce vreau sa spun , nu ?!
In general nu ne furam copiii unii altora :), nici nu incercam sa-i despartim de parintii lor :)...
Va spun toate aceste lucruri acum, ca sa nu avem surprize pe parcurs :).
Iar pentru cei care vehiculeaza ipoteze cum ca "azi nu se mai inventeaza retete, ca toate au fost inventate de mult si noi doar le reproducem" am un mesaj : va inselati :), inca se inventeaza retete .:)
Le inventeaza desigur, cine poate . :)
Dupa lectia de "morala" :)) sa trecem si la reteta , pentru ca pe asta o asteptati cel mai mult , nu ?! :)
Pentru "blatul" de rulada am folosit : 4 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 3 linguri de cacao, jumatate de lingurita de praf de copt.
Prepari asa :
separi ouale...mixezi albusurile impreuna cu zaharul adaugat lingura cu lingura pana obti o spuma tare.
adaugi galbenusurile pe rand si mai mixezi cca 2 minute.
adaugi faina si praful de copt si amesteci usor cu lingura pana incorporezi ....adaugi cacaua cernuta si incorcopezi.
torni compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara ( 35/26 cm.) tapetata cu hartie de copt .
coci la 190* cca 10 minute.(faci testul cu scobitoarea/ betisorul ).
cat este fierbinte, rulezi blatul in hartia pe care l-ai copt si-l lasi sa se raceasca bine.(chiar pana a doua zi )
Pentru crema / mousse am folosit urmatoarele : 400 ml frisca naturala , 3 linguri de zahar, 150 ml sirop de menta , 10g de gelatina alba.
Prepari asa:
pui gelatina cu 3-4 linguri de apa la hidratat.
cand e bine umflata adaugi jumatate din sirop si dizolvi pe foc mic pana se topesc cristalele de gelatina ( fara sa fierbi )...apoi adaugi si restul de sirop ca sa echilibrezi temperatura.
bati frisca impreuna cu zaharul pana se transforma in spuma . adaugi siropul cu gelatina mixand in continuare pana se omogenizeaza.
pui crema la rece pana se intareste.
Asamblezi asa :
desfaci cu grija ruloul si dezlipesti hartia de pe blat ( transpira si se inmoaie, insa cu atentie se indeparteaza foarte usor )
asezi blatul pe o folie transparenta mai lunga si mai lata cu cca 10-15 cm decat blatul (sau chiar mai mare )
repartizezi crema intarita peste blat iar cu ajutorul foliei ii dai forma de rulada, avand grija sa suprapui marginile foliei in asa fel incat sa poti inveli rulada in folie ( nu folia in rulada ) :)). capetii ii rasucesti dupa metoda saloanelor :)) ca sa nu fuga crema din rulada :).
daca e necesar mai invelesti intr-un rand de folie. dai rulada astfel invelita la frigider peste noapte sau minim 4 ore. (de preferat peste noapte )
Modul de servire il alegeti singuri :)) , insa nu uitati sa faceti neaparat si o cafea langa :).
Pentru crema recomand frisca naturala sau cea din smantana UHT pentru frisca, numai astfel garantez pentru gust.
Rulada in sine este de o pufosenie desavarsita,,,atat blatul cat si crema sunt usoare ca zapada.
E foarte fragila, de aceea trebuie sa va purtati gingas cu ea .
Va asigur ca dupa prima inghititura veti avea impresia ca plutiti ...atat e de pufi :)
Gustul dulce- amarui al blatului si aroma puternica de menta se completeaza de minune. Lasa pe limba un fel de racoare irezistibila :)
In urmatoarea poza puteti vedea cu ochii vostrii descrierea :).
Gustul ....ramane sa-l descoperiti chiar voi :)
Incercati ! :)
Tags:
deserturi
,
rulade
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Adevar Mare grait-ai Lucia draga: progresul cu inventii se tine. E valabil in toate domeniile...
RăspundețiȘtergerenormal !!!...mintile luminate gandesc la fel :)
Ștergerete pup draga Margot si te mai astept in vizita pe blog :)
Ta dah...!a venit si reteta!:)
RăspundețiȘtergereIoana, da, reteta este acum publica :)...
ȘtergereO combinatie irezistibila si cu siguranta e pe gustul meu. Felicitari !
RăspundețiȘtergereLia....da , combinatie irezistibila :)
RăspundețiȘtergereparca te-am vazut in vara cu ceva sirop de menta, acum il poti folosi la rulada :) te pup :)
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereO combinatie senzationala! Gustul dulce- amarui al blatului si aroma puternica de menta....yammy....!P.S. Apropo, imi place tare mult introducerea postarii tale-"declar aceasta rulada "copilasul meu" si am sa va rog s-o/sa-l tratati ca atare....intelegeti ce vreau sa spun , nu ?!"-esti simpatica:)!O seara minunata:X
RăspundețiȘtergere:) Maria, unora trebuie sa le specific si aceste amanunte, deoarece se fac ca ...ploua ;)
RăspundețiȘtergeremerci:)pentru apreciere :)
toate cele bune ! :)
Multumesc pentru reteta si mai ales, pentru toate detaliile, fara de care, nu am reusi sa facem nimic! Cred ca am sa o fac pentru masa de Paste, sper sa-mi iasa la fel de pufoasa ca a ta. Multumesc si pupici!
RăspundețiȘtergere
ȘtergereCu drag !
Bafta ! :)
Scz, am uitat sa ma semnez:D
Ștergere