CROSTATA CU DULCEATA DE ZMEURA

mal

Ce ti-e si cu denumirile astea....:))
CROSTATA /PLACINTA/TARTA...toate se fac din acelasi aluat fraged...depinde insa unde anume in lume.
Fiecare natie si-a numit dulcele  cum l-a lovit inspiratia....astfel francezii si englezii o numesc TARTA ...noi si americanii PLACINTA....iar italienii mai smecheri...CROSTATA.
Pana la urma cea care face legea e coaja de aluat fraged....framantata de catre unii cu unt, de catre altii cu unt topit  in amestec cu  ulei ....iar de catre altii , doar cu ulei.
Mica/ marea  diferenta e umplutura...care poate sa fie extrem de diversificata  .
Oricum ati alege sa o faceti,cu orice ati umple-o ,  tot sfaramicioasa ramane, topindu-se in gura imediat ce ai muscat felia :).
Eu am facut-o pe cea de azi, cu dulceata de zmeura....e umplutura care face diferenta dandu-i denumirea de crostata.
Aluatul e cel de aici :
 http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/07/placinta-cu-cirese.html
...la fel si modul de lucru, doar forma in care am copt-o e altfel.
Am ales forma de inima pentru ca suntem in FEBRUARIE - LUNA DRAGOSTEI   si tot ce misca trebuie sa fie pe masura cerintelor indragostitilor vesnic :))
Asadar, daca e dragoste , inima sa fie pana la capat .... :))

Tot ce va ramane de facut, dupa ce intindeti aluatul si decupati inimioarele, este sa intindeti dulceata de zmeura peste aluat ( eu am folosit un borcan de 450g )...sa asamblati crostata si s-o coaceti la 180* cca 45-50 min :).

 Inainte de servire puteti s-o pudrati cu zahar praf vanilat :)
E foarte buna calda :)



 Incercati ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comentarii :

  1. Arata foarte bine!Nu am dulceata de zmeura,dar pot cumpara.Am dulceata de afine sau mure.Pot sa inlocuiesc zmeura?
    Ma tenteaza sa fac si eu.Imi placeee!

    RăspundețiȘtergere
  2. merci langmina ! sigur ca poti:) spor !!! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce simpatica esti... Eu cind fac e crostata/tarta... deh, jumatatea mea italiana iar eu romanca, iese o crosta-tarta... hi, hi... Imi place, e frumoasa, e gustoasa si inimoasa...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daniela
      si mie mi-e tare drag de ea :)
      unde mai pui ca i-am facut deja proba si e "buonisima :))"

      Ștergere
  4. Ce mult imi place mie tartele astea ! si ce frumos arata cu inimioare ♥♥♥

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :