PLACINTA / TARTA CU BUDINCA DE OREZ , BRANZA SI ANANAS

mal
 Azi a venit randul placintei cu budinca de orez  sa iasa in lume :)))..
Vreau sa va spun ca mi-a placut foarte mult...mai ales ca am putut s-o mancam alaturi de ce ne-am dorit fiecare dintre noi...cu diverse dulceturi.....cu sos de cioco...simpla...cu fructe . etc
Mi-am pus in gand de foooarte multa vreme sa fac aceasta placinta cu budinca de orez . Initial am vrut s-o fac cu mere caramelizate, dar in momentul cand i-a venit randul ma incurca prin frigider o cutie de ananas deschisa de ceva vreme, asa ca am schimbat "macazul "
Budinca de orez este de fapt un simplu orez cu lapte (cred ca fiecare stie sa faca ) pe care l-am facut cu o seara inainte. Am folosit cca 150-200 g orez ....5-6 linguri de zahar si mai bine de 500 ml lapte (n-am masurat cu precizie )
Orezul  rece l-am amestecat cu cca 300g anasas bucati din conserva, o cutie de 200g branza de vaci, 100g coaja de lamaie confiata (puteti pune  si coaja de lamaie rasa  ), 3 plicuri zahar vanilat si 3 albusuri de ou ramase de la aluat. Voi daca vreti mai dulce puteti sa mai adaugati zahar.
Apoi am pus umplutura peste aluatul asezat deja in forma de tarta, aluat pe care l-am preparat la fel ca la placinta cu visine si ananas :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2012/02/placinta-tarta-cu-visine-ananas-si.html

La cuptor a stat cca o ora la 180*

 Cand a venit momentul s-o taiem, fiecare si-a asortat felia de placinta cu ce si-a dorit :
jeleu de visine


dulceata de zmeura 

 dulceata de trandafiri 

 sos de cioco facut in casa (100ml frisca dulce + 100g cioco...pe foc pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza cu frisca, nu se clocoteste  !!!  )


 N-am renuntat la ideea cu merele caramelizate...urmeaza...in curand :D. Cum de altfel am in plan sa fac acelasi fel de placinta, insa cu budinca de gris ;)
Stati aproape ! :))
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comentarii :

  1. Waw ! cat de bine arata ! as manca cate o feliuta si cu jeleu si dulceata si cu ciocolata...
    Pupici si o seara placuta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu vreau o portie din toate, se poate... ?! Daca nu, ma autoservesc cu cea dulceata de zmeura si dulceata de trandafiri... Hmmm... ce buna e...

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine!Cred ca e delicioasa!
    Iti doresc o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :