PLACINTA / TARTA CU VISINE , ANANAS SI BEZEA CROCANTA

mal

In aceasta iarna am batut recordul prepararii placintelor...am avut aproape zilnic placinta calda la masa, din care pastram cate o bucata generoasa si pentru cafeaua de a doua zi dimineata.
Am restante serioasa la postarea retetelor pe blog :D, asa ca nu ma mai lungesc si trec la reteta .

Ingrediente pentru aluat (coaja) de  placinta sau tarta :)  :
350 g faina 000
3 galbenusuri de ou
180 g unt 65% grasime
4 linguri de zahar
o piscatura de sare
apa rece in caz ca e nevoie....

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron....daca aluatul e prea sfaramicios adaugati cativa stropi de apa.
Se intinde cu sucitorul o foaie care se aseaza in forma speciala de placinta/ tarta ( se vede in poze vasul ) inclusiv pe marginea vasului.
Lasati  aluatul sa se odihneasca pana va ocupati de fructele pentru umplutura.
Umplutura :
amestecati 300 g visine congelate cu 6-9 linguri de zahar (sau dupa gust )  si un praf de budinca de vanilie ( o sa absoarba sucul lasat de visine in timpul coacerii )
scurgeti de zeama o conserva de ananas taiat (cca 300g )

Asamblati :
peste aluatul intins asezati biscuiti (puteti folosi petit beure sau alt fel...eu am pus biscuiti speculatius ) astfel incat sa acoperiti toata suprafata
peste biscuiti asezati visinele amestecate cu zaharul, praful de budinca , inclusiv zeama rezultata.
peste visine asezati bucatile de ananas.

Dati placinta la cuptorul preincalzit la 180*  pentru cca 45-50 minute.
Dupa ce trec 30-35 minute de cand ati introdus placinta in cuptor , mixati albusurile cu 6 linguri de zahar pana se transforma intr-o spuma tare. Adaugati o lingurita de amidon si mai amestecati.
Reduceti temperatura la 150*.
Scoateti cu grija placinta si cu posul sau lingura asezati uniform bezeaua pe toata suprafata .
Coaceti inca 10-15 minute  sau pana cand bezeaua incepe sa prinda culoare si se intareste.
Daca doriti cu tot dinadinsul o bezea mai alba puteti aseza dupa 5 minute o foaie de copt deasupra pentru a o proteja .

Mie mi-a placut cel mai mult placinta cat a fost calduta :). Dar, e buna si rece ;).



 Incercati ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comentarii :

  1. Excelenta!!!Servesc si eu o felie ca prea e tentanta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. O placinta super gustoasa! imi place mult!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai cucerit definitiv si irevocabil cu placinta asta !Tare as manca o feliuta !
    Te astept cu drag la provocarea Dulce Romanie a carei gazda sunt in luna februarie!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Timea multumesc !...chiar e foarte buna :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vio multumesc mult !
    In functie de timp o sa dau o fuga pe la tine :)...merci de invitatie ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. M-am abonat definitiv la blogul asta pt ca nu rezist acestor "bunaciuni" sa nu le incerc si eu. Va rog sa-mi spuneti daca budinca pe care ati folosit-o e "la cald" sau " la rece"? Si va mai intreb daca, in general, ungeti tavile in care faceti tartele sarate si / sau dulci ?
    Multu din suflet pt lamuriri si sa fiti rasfatata, ca iubita cu siguranta sunteti :-)!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dana, aici "la rece" ...am amestecat praful de budinca cu fructele :).

    Forma mea de placinto-tarte e din sticla rezistenta la caldura.
    O ung foooarte rar...dar in general NU.
    Mai am una din tabla....pe aceea o ung :)
    Multumesc de vizite si incredere ! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut tarta (din pacate s-a si terminat) si desi am crezut ca e ceva banal, imbinarea aromelor a fost desavarsita. Ne-a placut tuturor si am savurat-o repejor :-).Insa, cred ca putzintel de tot a iesit coca mai tare, poate nu asa sfaramicioasa, e posibil pt ca am lasat-o mai mult cu vreo 10 min in cuptor ca sa mi se rumeneasca bine bezeaua? Altceva am respectat reteta intocmai. Si asa am fost laudata (pana si de soacra :)) ), cred ca de asta a fost cu o mica hiba, sa nu ma umflu in pene prea rau :))

    RăspundețiȘtergere
  9. E foarte buna aceasta prajitura(eu am aceasta reteta cu smantana in loc de apa si 2-3 linguri de lapte), insa incercati sa inlocuiti stratul de biscuiti cu nuca macinanta (un strat de 0.3-0.5 cm) peste care presarati putin zahar si apoi fructele.Va fi un deliciu, va rog sa ma credeti. Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna dimineata, d-na Adriana. Delicioasa pare tarta! Rog mult, mult de tot, spuneti-mi ce inseamna ,,un praf de budinca,, ca si gramaj?! Multumesc. :)
    Ioana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. un praf de budinca= 1 plic de praf pentru budinca = 50g

      Ștergere
    2. Multumesc tare mult pentru ingaduinta cu care va faceti timp sa ne raspundeti...Si nu e linguseala(ca stiu ,, ca va dispera lingusitorii,,)...:)...CHIAR VA MULTUMESC ...in ziua de astazi nu oricine isi rupe din timpul sau spre a-i invata gratis pe ceilalti...Mult bine si succes in continuare, cu drag,
      Ioana

      Ștergere
    3. :) Ioana, esti figura :)
      ma bucur ca pot fi de folos ;)

      Ștergere

daca doriti sa comentati :